Imatge de les pistes de pàdel i tenis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reobren les pistes de pàdel i tenis aquest dilluns

La resta d’instal·lacions esportives municipals reobriran progressivament les properes setmanes

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant comença a reobrir, de manera esglaonada, els diferents equipaments esportius municipals, després de tres mesos tancats a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. 

Les primeres instal·lacions a obrir seran les pistes de pàdel i tenis, aquest mateix dilluns 8 de juny. Per utilitzar les pistes de raqueta que hi ha tant al nucli de Vandellòs com el de l’Hospitalet de l’Infant, els ciutadans han de reservar i pagar prèviament el servei a través de l'app Reservaplay, de la mateixa manera que es feia abans de l'estat de l'alarma i la crisi sanitària.

De cara al 15 de juny estĂ  previst que reobri el gimnĂ s de Vandellòs i tambĂ© el de l'Hospitalet de l'Infant, recuperant tambĂ© algunes de les activitats dirigides, amb cita prèvia. Pel que fa al nucli de l'Hospitalet de l'Infant, les activitats dirigides es faran al gimnĂ s d'Hifrensa, i les sales d'activitats dirigides de la Piscina Coberta es destinaran als usuaris del gimnĂ s. D'aquesta manera, aquestes persones gaudiran d'uns espais mĂ©s amplis, amb un major aforament i s’hi podrĂ  garantir mĂ©s fĂ cilment la distĂ ncia.

El dilluns 22 de juny, l’Ajuntament té previst reobrir la piscina coberta de l’Hospitalet de l’Infant i les piscines descobertes de Vandellòs i de Masboquera. Per la piscina descoberta de Masriudoms encara no hi ha una data d’obertura exacta, tot i que es calcula que també es podrà posar en servei abans que finalitzi el mes de juny, perquè falta poc perquè finalitzin les obres d’arranjament que s’hi estan executant.

S'incrementa la neteja i desinfecciĂł

Segons un informe del Consell CatalĂ  de l’Esport, el risc de contagi pel bany en piscines Ă©s molt baix si es garanteix el distanciament entre els banyistes i usuaris/es i si s’efectuen els tractaments i controls exigits per la legislaciĂł vigent, ja que la transmissiĂł de la Covid-19 Ă©s aèria i el virus s’elimina completament amb els desinfectants de l’aigua de bany. No obstant això, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que per evitar la propagaciĂł del coronavirus, Ă©s essencial evitar el contacte fĂ­sic i mantenir la distĂ ncia de seguretat entre les persones, aixĂ­ com complir les normes d’higiene, neteja i desinfecciĂł.

Per la seva banda, el consistori incrementarà el servei de neteja i desinfecció i controlarà l’aforament a totes les instal·lacions esportives municipals. En el cas de les piscines, garantirà el funcionament constant del sistema de recirculació dels vasos d’aigua i farà un control permanent de la presència de desinfectant en l’aigua de bany. Amb el mateix objectiu de vetllar per la seguretat de la ciutadania, no s’obriran els vestidors, però sí els lavabos públics; i no es col·locaran hamaques.

Tal com ja va informar l’Ajuntament, les persones abonades a les instal·lacions municipals esportives podran compensar els imports pagats i no gaudits, pel tancament dels equipaments a causa de la pandèmia, en perĂ­odes posteriors, quan es reobrin. A mĂ©s, s'ampliaran els bons 10, que habitualment caduquen al cap de tres mesos.


Comentaris