Vila-seca inaugura el bus interurbà que connecta els tres nuclis de població marcant «un abans i un després»

El nou servei, que ha costat 500.000 euros, es va posar en funcionament l'1 de juliol per unir Vila-seca, la Pineda i la Plana
Representants i autoritats de l'Ajuntament de Vila-seca, l'AMT, l'Empresa Plana i Territori i Sostenibilitat en la inauguració del nou bus interurbà de Vila-seca | Oriol Lleonart Padrell
 

El passeig de Pau Casals de la Pineda ha acollit, aquest migdia de dijous 9 de juliol, la inauguració oficial del nou autobús interurbà que connecta des d'aquest mes els tres nuclis de població del municipi, Vila-seca, la Pineda i la Plana. A l'acte hi han participat i han presentat el projecte l'alcalde, Pere Segura, el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori, Isidre Gavín, i la presidenta del Comitè Executiu de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat.

El nou transport, que constitueix una reivindicació veïnal històrica, és fruit del conveni de col·laboració signat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l'Ajuntament de Vila-seca i l'Empresa Plana, per millorar les comunicacions del municipi mitjançant un servei regular de transport per carretera. S'emmarca, d'origen, en una promesa del 2016 de l'equip de govern anterior, que es va plantejar seriosament el 2019 amb l'aprovació del nou reglament de transport i la incorporació de les aportacions fetes pel grup municipal Vila-seca en Comú.

Un trajecte circular amb 27 parades que dura una hora

Tal com ha informat aquest migdia l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, la línia d'autobús urbà de Vila-seca funcionarà amb un únic vehicle i comptarà amb 27 parades, setze de les quals seran a la Pineda, deu a Vila-seca i una al camí dels Morts de la Plana. De totes les parades que tindrà el servei, una vintena ja existien prèviament per cobrir altres línies. Així, aquestes parades només s'han hagut d'adaptar i les noves, instal·lades per l'empresa Bosir SA amb una inversió de 48.000 euros, s'han posat en punts concrets com ara el polígon l'Alba, la rotonda d'accés al Campus Educatiu i Esportiu, la urbanització Porta del Mar o el complex hoteler de l'Estival Park.

El nou autobús interurbà que uneix Vila-seca, la Pineda i la Plana. | Oriol Lleonart Padrell
 

Durant les èpoques de temporada alta, l'autobús connectarà els nuclis de Vila-seca, la Pineda i la Plana realitzant 18 sortides i 11, respectivament. Durant la temporada baixa, de desembre a febrer, farà 13 expedicions a la Pineda, de dilluns a divendres, i vuit a la Plana. Pel que fa als dissabtes i festius, seran vuit els trajectes a la Pineda i tres a la Plana.

El nou autobús, «un abans i un després» per a la ciutat

En declaracions als mitjans, Pere Segura ha volgut deixar clar que la ubicació de les parades i el trajecte que segueix l'autobús s'ha decidit a partir d'un «estudi que hem fet meticulosament». Per a l'alcalde, el nou servei representa «un abans i un després, que articula la ciutat i li dóna fortalesa», i que, a més, «també te a veure amb la igualtat d'oportunitats i serveis, ja que hi ha tres nuclis diferenciats i ara és molt més fàcil per als veïns arribar als altres». 

Cal tenir en compte que, a més dels 23.000 habitants que superen els 40.000 en temporada alta, Vila-seca compta al seu terme amb equipaments concorreguts com el campus universitari de la URV de la Facultat de Turisme i Geografia i el Parc Científic de Turisme i Oci de Catalunya, o el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca. A més, és té la presència propera del PortAventura a Salou i Ferrari Land.

Pere Segura ha destacat l'esforç que ha suposat la creció del nou servei, que marcarà «un abans i un després». | Oriol Lleonart Padrell
 

Interconnectivitat amb la resta de serveis de busos i mateix preu

Pere Segura ha expressat la voluntat que l'autobús sigui gratuït en un futur pròxim, però ha destacat «el gran esforç econòmic» que ha suposat la creació d'aquest servei. En aquest sentit, el batlle ha assenyalat que es plantejarà una ampliació del servei i la freqüència en vista de la seva evolució i l'afluència, i ha recordat que també s'estan fent esforços per projectes com el Tren Camp. 

El tarifari que s'utilitzarà serà el que utilitza l'Autoritat Territorial de la Mobilitat, la qual cosa, segons Segura, «dóna interconnectivitat i ofereix el servei al mateix preu», dos elements «importantíssims» que es resumeixen en la possibilitat de viatjar fins a Tarragona amb total facilitat. I és que, alhora, l'estació de Vila-seca serà intermodal i tindrà gairebé els mateixos itineraris que la de la Imperial Tàrraco a Tarragona. Quant a les bonificacions, Segura ha dit que formaran part d'un segon desplegament, que es vol fer «de manera pausada i treballada» amb una targeta que serveixi també per a altres descomptes.

"Turisme contra les cordes: La «por» a rebrots fa anul·lar reserves als hotels de costa" "Salou diu prou: Tanquen els locals que incomplien les mesures de seguretat sanitàries"