EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Vila-seca prohibeix la circulació de patinets per la calçada dins del seu nucli urbà

La nova regulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) només permet el seu accés a voreres, carrils bici i carrers del Centre Històric
Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric circulant per un pas de vianants. | Cedida

 

 

Els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal (VMP) no podran circular per la calçada dins del nucli urbà de Vila-seca. L'Ajuntament, a través d'un decret d’Alcaldia, ha impulsat una regulació específica per aquests vehicles com a primer pas de cara a modificar l’Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants. La nova normativa limitarà la circulació de patinets i bicicletes elèctriques a les voreres i els carrils bici, així com als carrers del Centre Històric.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D'aquesta manera, cap d'aquests vehicles podrà circular per la calçada de qualsevol via pública del municipi, on la velocitat permesa sigui superior a 30 km/h. Els VMP dels tipus A (monocicles, hoverboards i patinets elèctrics que no superin els 20 km/h) i tipus B (patinets de majors dimensions i segways) tindran autorització per circular als carrils bici, només quan els conductors tinguin més de 16 any. A més, com a norma general, es permetrà anar per les voreres de Vila-seca a 5 km/h als carrers que no tinguin carril bici.

 

Els majors de 16 anys podran circular pels carrers de convivència

En el cas de majors de 16 anys, també se’ls autoritza a circular pels carrers de convivència, com són els del Centre Històric, a una velocitat màxima de 10 km/h i sempre que les vies tinguin una amplada superior als 3 metres. Els usuaris hauran de respectar sempre una distància mínima d’1,5 metres respecte dels vianants i façanes d'aquestes vies.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pel que fa als conductors menors de 12 anys, podran circular amb un VMP únicament per les voreres-bici senyalitzades, voreres dels espais no motoritzats, parcs, jardins i zones verdes del municipi, a una velocitat màxima de 10 km/h. En la resta de voreres també podran circular si van acompanyats d’una persona adulta.