El programa d'actes de la Festa Major de Misericòrdia 2023 a Reus

Del 21 al 25 de setembre del 2023, Reus celebra la Festa Major de Misericòrdia

Misericòrdia ja té programa d'actes.
Misericòrdia ja té programa d'actes. | Laia Solanellas
04 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:51h
La Festa Major de Misericòrdia 2023 a Reus ja té programa d'actes. El gruix d'activitats es concentra del 21 al 25 de setembre, però també hi ha preparats diversos actes previs i posteriors a la festa major que podeu consultar en aquest enllaç.

Programa d'actes Misericòrdia 2023

 

 Dissabte 16 LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC INFANTIL!


A partir de les 9.00 h, al PAVELLÓ PARE MANYANET, XII Hores de Bàsquet Festes de Misericòrdia.

10.00 h, des de la PLAÇA DE LES PESCATERIES, recorregut per conèixer les places on històricament hi ha hagut mercats. La ruta acabarà amb un vermut gentilesa de la Cambra de Comerç.

De 10.00 a 13.00 h, a la SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, trobada i exposició del grup col·lectors de Reus «El comerç reusenc i el col·leccionisme» amb intercanvi d’objectes i petit mercadet de col·leccionisme.

10.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXIX Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

11.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació i cercavila del Drac de la Superació (drac inclusiu), amb la participació del Drac, la Cucafera, entre altres. Recorregut: plaça del Mercadal, carrers de la Galera, de Jesús, Major i de l’Hospital, plaça d’Evarist Fàbregas, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal. El nou drac ha estat creat al Taller Avall, amb el vestuari d’El Barato i la música original de Daniel Carbonell. Organitza: Associació Supera’t.

11.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, VI Vermulet, el vermut del Ball de Cercolets, per gaudir d’un bon vermut amb la millor música.

De 16.30 a 20.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, jornada de portes obertes.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de la XXII Trobada de Gegants. Amb la participació de la mulassa dels Pallaresos i els gegants del Catllar, del passeig Torroja i de Tarraco Escipions de Tarragona, d’Ulldecona, del Pi de Barcelona, de Martorelles, gegants i cabets d’Ontinyent i la Mulassa i els Gegants de Reus.

De 17.00 a 20.00 h, a la SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, trobada i exposició del grup col·lectors de Reus «El comerç reusenc i el col·leccionisme», amb intercanvi d’objectes i petit mercadet de col·leccionisme.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep Ma. Martínez.

17.30 h, a les INSTAL·LACIONS DEL CLUB PETANCA HORT D’EN SIMÓ (Barri Gaudí), Melé semi-nocturna de petanca. 

A partir de les 17.30 h, des de la PLAÇA DE SANT PERE, ball i cercavila de tretze de la Dansa de Mossèn Joan de Vic. De manera extraordinària, el ball presenta la recuperació de la dansa amb tretze membres que ballaran interpretant totes les estrofes de la cançó de la dansa. Actuacions: 17.30 h, plaça de Sant Pere; 18.15 h, raval de Santa Anna; 19.00 h, plaça del Dr. Sabater; 19.45 h, plaça d’Evarist Fàbregas i 20.30 h, plaça del Mercadal. Organitza: Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus.

18.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la XXII Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXIX Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XVII Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, plantada de les bèsties participants a l’A Reus, Correfoc Infantil!

19.00 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 10a Trobada de Bandes Històriques, amb la participació de la BandA de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia, les Majorets i Banda de Móstoles de Madrid i la Banda de Nostra Sra. del Redentor La Coma de Paterna.

 20.00 h, des de la PLAÇA DE LA PATACADA, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació del Ball de Diables infantil de Reus, el Ball de Diables els Petits de Foc de les Roquetes, el Ball de Diables infantil 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet, el Drac petit de Reus, la Virgilieta de Torredembarra, el Drac petit de Montblanc, el Cabrot petit del Vendrell, els Bous petits de foc de Calaceit i la Cabra petita de Reus . Recorregut: plaça de la Patacada, carrer de Sant Llorenç, plaça de Prim, raval de Santa Anna, carrer del Vidre, plaça dels Argenters, carrers de Donotea i d’Aleus, plaça de la Farinera, carrers de Santa Anna i de Martí Napolità, raval de Santa Anna i plaça de Catalunya.

En acabar el correfoc infantil, des de la PLAÇA DE CATALUNYA, inici del correfoc de la Nit Cabrona, amb la participació de la Cabra antiga de Reus, la Gralla de Granollers i el Cérvol de l’Ametlla del Vallès, i de Reus, la Cabra petita i la Cabra. Recorregut: plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Martí Napolità, plaça de la Farinera, carrer d’Aleus, carrer de Donotea, plaça dels Argenters, carrer del Vidre, plaça de Prim i carrer de Sant Llorenç.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació del musical La història de Tàcria.

20.30 h, al TEATRE BARTRINA, Nit de Claqué amb l’espectacle SABOR-LIFE is Rythm.

22.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, Nit del Bou amb l’actuació de Bandsonats (que celebren el 10è aniversari), el grup reusenc Magari i Dj Darik. Organitza: El Bou de Reus.

22.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, nit de festa del 40è aniversari de la Dansa de Mossèn Joan de Vic amb l’actuació de Carles Belda, DJ Reme i DJ Guapa i Calvo. Organitza: Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus.

Diumenge 17 L’APLEC BAIX CAMP


De 10.00 a 20.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 57è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. Esmorzar popular i sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove.

A partir de les 12.00 h, els alumnes d’escoles de la ciutat ballaran una sardana i de forma paral·lela hi haurà un taller i exhibició del Ball de Prims, la Revisteria (espai de promoció de les revistes en català), taller d’escacs, espai de lectura i concurs de colles a la tarda.

10.00 h, a la PALMA, masterclass de claqué amb Gaëtan Farnier Claqué. Inscripcions a dixiclacclaque@gmail.com. Organitza: Dixiclac Claqué.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats. Màxim 10 persones.

11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 43a Trobada de Misericòrdies. En finalitzar, ballada conjunta de sardanes a l’Aplec Baix Camp. Organitza: Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

11.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del nou element festiu anomenat Pere i la Lloba, que representa el popular conte a través d’un ball amb música i coreografia de nova creació i amb diversos personatges: una nova bèstia, que simbolitza la Lloba, el capgròs Pere i diferents ovelles del seu ramat.
Seguidament, cercavila pels carrers del Metge Fortuny i d’Aleus, plaça de la Farinera, carrers de la Presó, de l’Hospital i de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrers de l’Abadia i de la Racona fins a la plaça del Baluard, on tindrà lloc un vermut musical.

18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes amb Santi Rovira: Contes dins d’una ampolla. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de la cercavila de la Trobada d’Elements Fets Per Tu - Fan del Seguici. Cal inscripció prèvia a través del web www.canalreustv.cat.

19.00 h, a l’ESCOLA TERESA MIQUEL, Circ Llunar amb La Bella Tour, de la companyia La Bella Tour.

19.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Molotov. Vida i mort de Cipriano Martos Jiménez, militant antifranquista.

18.30 h, a LA PALMA, Mostra de Claqué d'Aquí. P

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del Cicle d’Orgue a càrrec de la soprano Anna Puche i l’organista Alexander Frey.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb els grups Sons del Mar i Les Veus de Reus. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus oferirà, a la mitja part, el Tronat (vermut Miró cremat).

Dilluns 18


17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, ABCdejocs, jocs de taula en català. Organitza: Biblioteques Municipals.

19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació de l’òpera Romeu i Julieta, de Charles Gounod, a càrrec d’Albert Ferrer Flamarich.
 

Dimarts 19


19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Poesia completa 1952- 1991 de Jaume Vidal Alcover, a càrrec de Magí Sunyer i Joan Cavallé.

20.15 h, al CEMENTIRI GENERAL DE REUS, Música i dansa: Retrobaments.
 

Dimecres 20


17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, cloenda del Joc de Lectura amb l’espectacle La biblioteca de Mr. Seguin, un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú. Entrega de premis als guanyadors i guanyadores del Joc de Lectura «Amorós de Reus». Tot seguit, espectacle de la companyia Bambadaboom i l’Associació Cultural Hola Creador.


18.30 h, a la PLAÇA DE LES PEIXATERIES VELLES (terrassa Rosa dels Vents), sessions musicals «Els 80 a glops» a càrrec de locutors i exlocutors de LANOVA Ràdio de Reus: DJ per a gent exquisida, Dj Anakuu, Too Much Hand, David Percepcions, Gerard Toc de Queda, Juanma PesaDJ i DJ 33revolucions.

20.00 h, a l’AJUNTAMENT, XXIX Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços.
 

Dijous 21 ELS GUARDONS DE LA CIUTAT


Durant el matí, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

18.00 h, des de la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, ruta Gabriel Ferrater ideada per Fina Masdéu i conduïda per Ans Educació. Inscripcions a inscripcions.reus.cat.

18.00 h, al CARRER DEL VIDRE, «El vitrall somiat d’Antoni Gaudí a la Sagrada Família», visita i taller de vitralls modernistes. Durada: 45 minuts. Activitat gratuïta amb reserva prèvia d’entrades a ticket.reusturisme.cat.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, espectacle familiar amb Les aventures de Matito.

19.00 h, al CENTRE DE LA IMATGE MAS IGLESIAS, projecció del Documental del Mes Remant a la deriva, de Sarvnik Kaur.

19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del projecte Llars Familiars HSJ a càrrec de Daniel Pi, dins el cicle «Habitatge, un dret social».

19.00 h, al CARRER DEL VIDRE, «El vitrall somiat d’Antoni Gaudí a la Sagrada Família», visita i taller de vitralls modernistes. Durada 45 minuts. Activitat gratuïta amb reserva prèvia d’entrades a ticket.reusturisme.cat.

19.30 h, a la CASA NAVÀS, conferència «Lluís Domènech i Montaner: La persona» a càrrec de Cristina Domènech, besneta de Lluís Domènech i Montaner i Mercè Domènech, neta de Lluís Domènech i Montaner, dins el cicle de conferències «Casa Navàs, testimonis modernistes» dedicat a l’Any Domènech i Montaner.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2023. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de Sant Llorenç, i actuacions a les places de la Patacada, del Mercadal i de Sant Pere.

20.30 h, a la CASA NAVÀS, visita guiada, concert i sopar. Revetlla musical de Sardina’s Golden Rule, amb clàssics de la música a ritme de rock&roll i disco.

Divendres 22 EL SEGUICI PETIT


17.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, campionat de futbol botons, torneig de les festes de Misericòrdia. Organitza: Associació Reusenca de Futbol Botons.

17.30 h, al MERCAT CENTRAL, concert de l’orquestra Camerata XXI, Una suite a plaça, amb obres de Grieg, Rameau, Respighi i Lamote de Grignon.

18.00 h, al GAUDÍ CENTRE, visita «Ho saps tot de Gaudí?».  Activitat gratuïta amb reserva prèvia d’entrades a ticket.reusturisme.cat.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels campaners de la ciutat.

18.00 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

18.30 h, a la BÒBILA SUGRANYES, visita guiada. Més informació a www.museudereus.cat.

19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del nou número de la Revista del Centre de Lectura.

19.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, inauguració de l’exposició de pintura «Flors i racons» de Francisco Martinez de la Torre Fox «MarFox».

A partir de les 20.30 h, al CAMPANAR, visites nocturnes a càrrec dels Campaners de Reus. Els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 5 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dia 14 a campanersdereus@gmail.com.

21.15 h, al LOCAL DELS XIQUETS DE REUS, assaig obert especial de Misericòrdia dels Xiquets de Reus.

22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert amb Les Salvatges, Niloga Boys, Skatarella i PD Bonkers. Organitza: La Crispeta que no Peta.

Dissabte 23 LA DIADA CASTELLERA I L’A REUS, CORREFOC!


09.45 h, a l’ESCOLA PEONS (c. d’Abat Escarré 16), torneig infantil d’escacs per a infants de màxim 12 anys. Inscripcions a escolapeons@gmail.com. 10 €/infant. Places limitades

. De 10.00 a 21.00 h, a la PERFUMERIA JÚLIA (c. de Llovera 25), jornada de maquillatge solidari en benefici de la Fundació Rosa M. Vivar i l’Alzheimer.

10.30 h, a l’exterior de la PARRÒQUIA DE SANT JOAN, ofrena floral a la majòlica de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

11.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil d’elaboració de bonsais. Cal inscripció prèvia.

12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes, artistes convidats i els divertits DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró.

12.00 h, al MERCAT DEL CARRILET, fideuada popular. Inici de la celebració del 40è aniversari del Mercat del Carrilet.

17.00 h, al GAUDÍ CENTRE, taller de ceràmica «Decora la teva rajola fent servir la trepa», per conèixer la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat. Durada: 1 h. Activitat gratuïta amb reserva prèvia a ticket.reusturisme.cat.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsais a càrrec del professor Josep Ma. Miquel.

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell, els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes.

18.30 h, a LA PLAÇA DE LA PATACADA, visita guiada al refugi de la Patacada. Més informació a www.museudereus.cat.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, plantada de bèsties de l’A Reus, Correfoc!

19.00 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, Petit Reggus.

19.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Nou poemes i un epíleg, poemes musicats per Joan Pujol amb motiu del centenari del naixement de Xavier Amorós.

20.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació de Balades per a Mirolina, amb direcció de Carles Pitarch i guió de Pep Macaya. Reposició de la proposta guanyadora del Projecte Bartrina 2022.

21.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc!, amb la participació del balls de Diables de Reus i de Sant Quintí de Mediona, el Bram de Foc d'Abrera, el Ball de Diables de Valls, el Drac i la Víbria de Reus, el Borinot del Vendrell, el Drac de Vilanova, el Mamut de la Canonja, el Drac de Mataró, els Bous i la Vedella de Foc i la Cabra de Reus.
Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrers de Donotea, d’Aleus, d’en Vilar, de Rosich i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers de Santa Anna, de la Presó i de l’Hospital, Absis, carrers de les Peixateries Velles i del Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

Diumenge 24 LA VIGÍLIA I LES REVETLLES


De 10.45 a 13.00 h, al PARC DEL TRENET, circulació de trens tripulats de 5’’ amb passatgers. Preu: 1,50 €.

11.30 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, II Cucafesta. Acte familiar, amb ballades de la Cucafera, música en directe i DJ. Organitza: AFA Els Ganxets.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels campaners de la ciutat.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsais a càrrec del professor Josep Luis Pitar.

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la sortida dels Gegants i altres elements festius en cercavila, a càrrec dels campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements, que passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

A partir de les 19.00 h, a LA PALMA, 30è Reggus.

20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà botes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà pels carrers Major, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrers de Santa Anna, de Rosich i d’en Vilà, raval de Santa Anna, plaça del Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes.

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla amb l’Orquestra La Catalana.

23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla jove amb l’Orquestra Allioli i La Ghetto Orchestra.

Dilluns 25 MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA


7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, per DIFERENTS BARRIS de la ciutat, matinades de Misericòrdia amb la participació dels grups de grallers de la ciutat.
8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló i matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

De 10.00 a 20.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Et dius Misericòrdia, Cori o Coia? Tens entrada gratuïta! Durada: 1 h. Visita mitjançant audioguia o aplicació utilitzant els dispositius mòbils del propi visitant. El Gaudí Centre disposa també d’una signo-guia en llenguatge de signes. Activitat gratuïta amb reserva prèvia d'entrades a ticket.reusturisme.cat
10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels campaners de la ciutat.
10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia i, després de la missa, actuació de la banda al SANTUARI. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia.
De 10.30 a 14.00 h, al PARC DEL TRENET, circulació de trens tripulats de 5’’ amb passatgers. Preu: 1,50 €.
11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc, amb la participació dels assistents. Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.
11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.00 a 20.00 h, al PARC DEL TRENET, circulació de trens tripulats de 5’’ amb passatgers. Preu: 1,50 €.

De 17.30 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari.
18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.
19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus. A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.
Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents, amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables infantil, el Ball de Diables i els diables particulars. Per la seguretat de tothom i per al bon desenvolupament de l’acte, recordem que la baixada no és un correfoc i el públic no ha d’interactuar amb els diables. Els diables particulars que vulguin fer la Baixada s’han de posar en contacte amb el Ball de Diables a través del correu electrònic info@balldediablesdereus.cat. Cal ser major de 18 anys i fer el curs CRE (Consumidor Reconegut com a Expert). Preu: 90 €
En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac i Carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.
Tot seguit, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.