El Teatre Bartrina de Reus presenta 15 espectacles pel primer semestre del 2024

Destaca una aposta pel teatre social, propostes accessibles i produccions locals com La Gata Borda o el Festival Accents

El Teatre Bartrina de Reus presenta una quinzena d'espectacles dins la seva programació pel primer semestre del 2024
El Teatre Bartrina de Reus presenta una quinzena d'espectacles dins la seva programació pel primer semestre del 2024 | Ajuntament de Reus
14 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:23h
El Consorci del Teatre Bartrina ha presentat aquest matí la programació del primer semestre de l’any 2024, una proposta que continua la línia pensada, estudiada i coherent que pretén apropar a la ciutat el teatre alternatiu i de qualitat que actualment es representa a Catalunya, a més d’apostar pel talent local.

La programació consta de 16 representacions, de 15 espectacles diferents, i s’ha fet amb un pressupost de 88.000 euros. Es poden consultar els diferents espectacles i esdeveniments, així com accedir a la compra d'entrades -disponibles progressivament-, a la pàgina web del Teatre Bartrina.

El tradicional Concert d'Aniversari de la Banda Simfònica de Reus; produccions de La Gata Borda, el Festival Accents o la Sala Flyhard, entre d'altres; l'actuació de Maria Rodés o una obra interpretada per Miki Esparbé i Maria Rodríguez, són algunes de les propostes que arribaran a Reus el 2024.

Maria Rodés actuarà a Reus en el marc del Festival Accents al març de 2024 Foto: Cedida

Una mirada al teatre social

La nova programació dona continuïtat al Projecte Bartrina, per quart any consecutiu, amb l’objectiu d’impulsar l’autoria local, combinant diferents disciplines, i també el Bartrina Territori Creatiu, una convocatòria oberta a les produccions de talent local.

Tal com s’ha explicat a la presentació, es tracta d’una programació de qualitat, alternativa, tant per la temàtica, com per la posada en escena; atractiva i equilibrada amb ofertes per a franges d’edat poc avesades a anar al teatre.

A més, incorpora una mirada al teatre social per tal de fer de mirall per tractar de temes actuals que convidin a la reflexió, a fer pedagogia o a fomentar valors; també, el programa té una clara pretensió que sigui accessible.

Projecte educatiu

Entre els diferents espectacles que pujaran a l'escenari del Teatre Bartrina, destaca el projecte educatiu Tots Dansen, que uneix educació i cultura. S'adreça als centres educatius de secundària i té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a l’alumnat.

A partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió i coordinades per una formadora i conductora local, enguany, els centres participants descobriran la creació i proposta artística ‘UMHLABA significa món en zulú’, que parteix de la idea que som una part minúscula d’un món molt gran i membres d’una comunitat amb la qual ens construïm.

El Teatre Bartrina de Reus presenta una quinzena d'espectacles dins la seva programació pel primer semestre del 2024 Foto: Cedida

Accessibilitat

En tots els espectacles, el Teatre Bartrina disposa de servei de so de sala amplificat i bucle magnètic a partir d'uns receptors individuals que cal recollir just abans d'entrar a la sala, tant per les persones amb discapacitat auditiva (o aquelles que per problemes puntuals tenen una petita pèrdua d'audició); com a les que a vegades els costa seguir l'obra perquè han comprat una localitat als pisos o les últimes files

A més, s'ampliarà l'accessibilitat als següents espectacles: "Uppgivenhet" (23 de març, a les 20 hores) i "Instruccions per fer-se feixista" (13 d'abril, a les 20 hores). Els serveis d'accessibilitat inclouen autodescripció, sobre titulació, bucle magnètic i so amplificat.

La presentació de la nova temporada s’ha fet aquest dijous 14 de desembre al vestíbul de l’espai escènic i ha comptat amb les intervencions de Sandra Guaita, alcaldessa i presidenta del Consorci; Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística; Rosa Mateu, assessora artística del Consorci; Isaac Albesa, director del Festival Accents, i Joan Carles López, per part de la Banda Simfònica de Reus.

La presentació de la programació s'ha fet aquest dijous 14 de desembre al Teatre Bartrina Foto: Neus Bertola / ACN