Els Museus de Reus superen les xifres prèvies a la pandèmia: 32.788 visitants el 2022

Durant l'any passat, 605 grups, la gran majoria escolars, van fer un taller o una visita guiada

Publicat el 25 de gener de 2023 a les 12:35

El 2022 ha estat l’any de la recuperació definitiva dels museus i equipaments que es coordinen des de l’àrea de Museus i Patrimoni de l’Institut Municipal Reus Cultura (IMRC). Així es desprèn del balanç presentat aquest matí, que revela que s'han superat les xifres prèvies a la pandèmia de la Covid-19. En total, ha estat 32.788 els usuaris que van passar per aquests equipaments culturals durant el 2022, 9.404 més que l’any 2021.

 

Aquest creixement s’ha repartit entre els sis equipaments que es gestionen des de l’àrea de Museus i Patrimoni de l'IMRC. Més enllà dels dos museus, que continuen sent els equipaments més visitats, s'ha destacat el creixent interès que ha tingut l’activitat del Centre d’Art de Cal Massó, com també els equipaments que no tenen horari fix d'obertura, com el Centre de la Imatge Mas Iglesias, la Bòbila de Sugranyes i el Refugi de la Patacada.

 

La visita individual continua sent la més utilitzada per part dels usuaris dels Museus de Reus. Amb tot, han crescut de manera notable les propostes de visita guiada-taller que s’han fet des del Museu com també altres activitats complementàries que s’han realitzat al llarg d’aquest darrer any.

 

Durant el 2022 ha sigut 605 grups que han fet un taller o una visita guiada. La gran majoria provenint de centres escolars, però comptem també amb entitats, associacions i diversos col·lectius que demanen fer ús de les diferents propostes que el Museu ofereix.

 

«Estem especialment contents pel creixement d’usuaris lligats a l’àrea educativa»

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que «en aquesta línia, més que valorar l’augment del total d’usuaris que han tingut els Museus de Reus, estem especialment contents pel creixement d’usuaris lligats a l’àrea educativa que és una de les línies estratègiques que ens vam marcar amb el pla estratègic (2020-2025) que vam redactar».

 

En aquest sentit, Recasens ha volgut destacar «els programes que han estat més atractius per als centres educatius, com són el programa Apropa’t, en el qual han participat l’Escola Marià Fortuny i els instituts Gabriel Ferrater, Josep Tapiró i Roseta Mauri, com també els convenis signats amb l’Escola Mare Molas i l’Escola Joan Rebull».

 

El regidor ha afegit que «enguany també s’ha col·laborat amb el 'pla d’envelliment actiu' municipal organitzant activitats mensuals per aquest col·lectiu». Recasens ha afegit que «l'àmbit educatiu dels Museus de Reus no es limita només a l’ensenyament reglat de les nostres escoles i instituts, sinó que abasta de manera transversal i continuada qualsevol edat».

 

«Les xifres d’usuaris que avui presentem també posen de relleu que els Museus de la ciutat són una eina de primer ordre, des de l’àmbit del patrimoni, per a la cultura i l’educació de la nostra ciutat», ha conclòs el regidor.