La xef Maria Nicolau farà parada al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. Un esdeveniment cultural per a presentar el seu llibre «Cuina! O barbàrie», de l'editorial Ara Llibres, que es va publicar fa un parell de setmanes.
L'acte de presentació serà el pròxim dimecres 6 d'abril i la cuinera estarà acompanyada per la periodista montblanquina Eva Pomares. A partir de les 17.30 hores es podrà gaudir de l'acte que forma part del programa d'activitats paral·leles a l'exposició «Generació [Re]».

La xef Maria Nicolau regenta el restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau, un micropoble de la comarca d'Osona. El seu nou llibre, «Cuina! O barbàrie», és un clam a recuperar una de les necessitats bàsiques de la vida: alimentar-nos. I ho fa reivindicant el producte de proximitat i les receptes tradicionals.
El llibre que presenta Nicolau, tot i comptar amb algunes receptes, no és la temàtica principal. L'activista culinària es fixa en la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima per explicar la cuina.
La trajectòria de la xef és molt llarga i ha passat per nombrosos restaurants a Catalunya, Espanya i França. Després de portar dues cuines de l’avinguda Diagonal de Barcelona, s’instal·la a Vilanova de Sau, on fa cuina catalana.
Més enllà de la cuina, Maria Nicolau és molt activa a les xarxes socials. També reivindica poder menjar per 25 euros en qualsevol cantonada, s’allunya de la cuina més elitista o clama tenir temps per cuinar. A més, col·labora al Matí de Catalunya Ràdio i és autora de l’article Oikos nomos, publicat a l’E-Museu del Museu de la Vida Rural.
Per participar en la presentació cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.
Presentació emmarcada en la nova exposició de l’MVR
L'exposició «Generació [Re]. Continuïtat o canvi?», mostra produïda per l'MVR, es va inaugurar el passat 4 de març. Dins d'aquesta programació s'emmarca la presentació del llibre de la xef Maria Nicolau.
La nova mostra del museu de l'Espluga de Francolí fa un paral·lelisme del context actual de crisis interconnectades, el que anomenem sindèmia, amb la plaga de la fil·loxera de fa més de 150 anys.
A través de l’art contemporani, la cerca de dades i la promoció de projectes transformadors, el museu proposa als visitants un recorregut on s’aborden temàtiques complexes com ara el despoblament, el repoblament, la relació camp-ciutat, l’aïllament o la hiperconnectivitat, entre d’altres.