El públic familiar podrà gaudir aquest cap de setmana dues activitats al Moll de Costa, organitzades pel Port de Tarragona: un taller de reciclatge al Museu del Port i la darrera sessió del ‘Teatret Familiar’ al Teatret del Serrallo. Així mateix, el pròxim dimarts 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua, Tomàs Molina serà el protagonista amb la conferència 'Huracans al mediterrani? Com canviarà el nostre mar amb el canvi climàtic'.
Un taller familiar de reciclatge
La primera cita familiar serà aquest dissabte 19 de març, a les 17 hores, al Museu del Port de Tarragona, on es torna a programar el taller 'Un mar de peixos: El menja-brossa!'. Aquest taller familiar, que l'any passat va tenir molt bona acollida, reuneix en una mateixa activitat el reciclatge i el fet de donar una segona vida a materials i objectes que tenim habitualment a casa.
El taller, amb un caràcter molt marítim, està adreçat a infants de 4 a 12 anys, amb supervisió d'un adult. Com també passa en la resta d'activitats que es fan al Museu del Port, el taller és gratuït, però amb aforament limitat, motiu pel qual cal fer reserva prèvia per correu electrònic: museuport@porttarragona.cat
Així mateix, el Museu del Port també serà escenari de la conferència 'Huracans al Mediterrani? Com canviarà el nostre mar amb el canvi climàtic', a càrrec de Tomàs Molina, periodista, físic i cap de meteorologia de TV3, amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua. L’acte es farà dimarts 22 de març a les 19.30 hores i per assistir-hi cal fer reserva prèvia.
'Genèrics', la proposta familiar per a treballar la igualtat de gènere
Aquest diumenge 20 de març, a les 11.30 hores, el Teatret del Serrallo acollirà la darrera sessió del cicle 'Teatret Familiar'. Amb el títol de 'Genèrics', els assistents podran gaudir de dues històries adreçades al públic familiar amb les quals es treballarà la igualtat de gènere: 'La Ventafocs que no volia menjar perdius' i 'La meitat d’en Jan'.
'La Ventafocs que no volia menjar perdius' és un conte modern i de tall realista que mostra la situació de dones que un dia descobreixen que la seva vida no és el promès conte de fades que es van creure. En l'obra es reinventa el clàssic conte de 'La Ventafocs', amb una protagonista vegetariana i alhora rebel.
El segon conte, 'La meitat d’en Jan', submergirà els assistents en una història on en Jan decideix deixar de fer coses de nena i es troba com si li faltés la meitat d'ell mateix. Aquesta és una història que ens farà reflexionar sobre els estereotips femenins i masculins. Les entrades són gratuïtes i s'ha de fer reserva prèvia a través del següent enllaç.
Darrers dies per visitar la mostra 'Carmelites, 150 anys de la història a Tarragona'
Aquest diumenge 20 de març tancarà portes la mostra 'Carmelites, 150 anys de la història a Tarragona', una exposició que reuneix les vivències del segle i mig de la congregació de les germanes Carmelites Missioneres Teresianes a Tarragona, en un relat que mostra la imbricació de la congregació amb la ciutat.
En aquest sentit, la mostra fa un recorregut històric a través d'una col·lecció d’objectes i imatges. L'itinerari expositiu explica com ha canviat l’escola de les Carmelites al llarg del temps i, les persones que n’han format part, poden fer un viatge al passat.
L'exposició, d'accés lliure, es pot visitar en horari de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.
Les exposicions 'De formes deformes' i 'Ahir i Avui' es prorroguen fins al 24 d'abril
D'altra banda, la grana collida que han tingut les exposicions 'De formes deformes' de Miquel Planchart i 'Ahir i Avui. Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona', de producció pròpia, han fet que el Port de Tarragona hagi decidit prorrogar-les fins al 24 d'abril. La primera es pot veure al Tinglado 2, mentre que la segona mostra es pot visitar al Tinglado 1.
Les exposicions, d’accés lliure, es poden visitar, en horari de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari de visita és d’11 a 14 hores.