Arriba a Tarragona el romanticisme musical de la mà de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae

Els concerts seran aquest divendres al Vendrell i al pròxim dissabte 9 de febrer al Teatre Tarragona
L'Orquestra Simfònica Camera Musicae torna a Tarragona aquest cap de setmana | OCM

  

Aquesta temporada, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae presenta un extens programa de concerts estretament lligats al romanticisme musical. Amb un inici de temporada completament exitós, des del passat mes d'octubre està oferint concerts de gran rebuda entre el públic.
Salvador Mas, músic i director català, amb una llarga trajectòria musical arreu del món i guanyador de diversos guardons, serà l'encarregat de dirigir l'OCM durant tots aquests concerts. Els dies 8, 9 i 10 de febrer podrem gaudir de la música clàssica a El Vendrell, Tarragona i Barcelona, consecutivament. Així doncs, seran l'Auditori Pau Casals, el Teatre Tarragona i el Palau de la Música Catalana els escenaris principals d'aquesta nova temporada musical. L'OCM ens endinsarà en el romanticisme musical, interpretant la Inacabada de Schubert i la Simfonia núm. 2 de Brahms. El concert culminarà amb la Polka-Mazurka de Josef Strauus, fent apologia del vol de la libèl·lula als jardins vienesos.
Els concerts seran aquest divendres al Vendrell i al pròxim dissabte 9 de febrer al Teatre Tarragona | OCM

 

El Teatre Tarragona com a escenari principal

Un edifici carregat d'història, però d'obra pràcticament nova, que va reobrir les seves portes el passat 2012. El Teatre Tarragona recull una llarga tradició cultural, essent escenari de concerts, exhibicions i obres dramatúrgiques, entre altres. A més, també compta amb espais d'oci per a poder degustar la gastronomia catalana després de visitar la sala mirador, des de la qual es pot gaudir de la vista de la Rambla Nova i del Balcó del Mediterrani, dos dels principals atractius de la ciutat.

Entrada principal del Teatre de Tarragona | Miguel Cabrerizo
 

Tres obres que representen el romanticisme musical

La Inacabada, de Franz Schubert. Una de les seves simfonies més interpretades, en la qual es recull un sens fi d'emocions i característiques pròpies de l'època, cadascuna d'elles interpretades amb la intensitat que representa a l'OCM.

Simfonia núm. 2, de Brahms. Una peça que reflecteix l'amor que el seu compositor sentia per la natura, representada en quatre moviments diferents: fugada, adagio non troppo, allegretto grazioso quasi andantino i allegro con spiritu.

Polka-Mazurka, de Josef Strauss. Connectada també amb la natura, però aquesta vegada parlant del vol de la libèl·lula pels jardins de Viena.

Programació

— Divendres 8 de febrer. 20.30 h, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell.

— Dissabte 9 de febrer. 21.00 h, al Teatre Tarragona.

— Diumenge 10 de febrer. 17.30 h, al Palau de la Música Catalana.

Repertori

— F. SCHUBERT: Simfonia núm. 8 ‘Inacabada’, D 759

— J. STRAUSS: Die Libelle, op. 204

— J. BRAHMS: Simfonia núm. 2, op. 73

Intèrprets

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Salvador Mas, director

Entrades

— tarracoticket.cat

palaumusica.cat

auditoripaucasals.cat

"La professó de Sant Sebastià de la Canonja suspesa per culpa de la pluja" "SORTEIG: Guanyeu 'Tornar al bosc', el llibre que explica la vida als nostres boscos"