El programa del Passaport Cultural 2024-2025, impulsat pel Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de Reus, tancarà l'actual edició amb una festa de cloenda a la Palma, aquest divendres 23 de maig, a partir de les 17.30 hores. La iniciativa és gestionada per la regidoria d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament i l’equip de Llengua Interculturalitat i Cohesió del Departament d’Educació de la Generalitat.
S’ha convidat l’alumnat dels centres educatius que participen del programa i les seves famílies, que es trobaran amb tallers de manualitats, pintacares, un sorteig de llibres i jocs i, per finalitzar, l’actuació de la coral de l’escola Dr. Alberich i Casas - Alberichor i el lliurament de diplomes als participants del projecte. Aquest programa es va iniciar amb una escola pilot l’any 2020 i actualment compta amb 16 centres escolars adherits.
El seu objectiu és connectar les oportunitats d’aprenentatge a través de les activitats culturals que s’organitzen a Reus, amb els infants i les seves famílies. El passaport fa visible aquest aprenentatge invisible: a través de les seves pàgines els infants acrediten on han participat, el que els ha agradat i recullen una evidència amb el segell dels agents educatius que han impulsat l’actuació. Cada mes, des del PEE, es crea un catàleg d’activitats i s’envia als centres educatius perquè el puguin difondre entre les famílies dels nivells educatius participants i alhora treballar la seva participació en les tutories.
Noves activitats i final de curs
Durant aquest curs s’han afegit noves activitats al catàleg com poden ser les sessions de cinema CINEXIC que s’han desenvolupat a diferents centres educatius i a la Palma o altres destinades a famílies, com esport adaptat, dibuix, cuina, construcció d’una menjadora d’ocells, dansa, joc d’escapada per a descobrir dones científiques, creació d’escenes amb siluetes, tallers de dies internacionals com del teatre, de la dona o de la terra, acompanyament a fer rutes d’orientació, contes i llegendes catalanes o tallers de música en família per 0-3 anys.
No obstant això, el curs encara no s’ha acabat i, el dissabte 7 de juny, al Mas Iglesias es farà una jornada de circ social. Durant tot el mes de juny, a banda de les activitats de la Festa Major, encara tindrem més cuina, contes o acompanyament a rutes d’orientació. Podreu trobar la informació en aquest enllaç.
El projecte forma part del compromís de la ciutat amb l’Educació a temps complet, anomenada Educació 360, que comporta treballar per trencar la bretxa que es produeix entre la infància que té més oportunitats i la que menys, connectant els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones i, per tant, vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat, i vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats.