La professó de Sant Sebastià de la Canonja suspesa per culpa de la pluja

La festa s'allargarà fins al cap de setmana vinent i s'espera una bona participació de canongines i canongins

Aquest diumenge 20 de gener, la pluja ha fet acte de presència en el dia àlgid de la Festa Major d'Hivern de la Canonja. Malgrat que aquest matí el Ball de diables ha pogut fer una encesa en honor a Sant Sebastià, la professó en honor al patró canongí s'ha hagut de suspendre com a conseqüència de les precipitacions.

No obstant això, la festa de Sant Sebastià, que va començar el passat divendres 18 de gener, s'allarga també el cap de setmana que ve, en un conjunt d'actes que han comptat i comptaran amb àmplia participació popular.

Avui mateix i malgrat la pluja, l'alcalde del municipi, Roc Muñoz, ha ofert la tradicional recepció a l'Ajuntament als representants de les diferents entitats, empreses i comerços del municipi; mentre que al vespre,  la sala d'actes de l'Escola de la Canonja  ha acollit la representació del grup 'Las Chicas de Oro', que sota el cartell de 'Got Talent Canongí', han comptat amb un èxit de públic absolut.

Representació de l'espectacle 'Got Talent Canongí' de 'Las Chicas de Oro' | Ajuntament de la Canonja

Esgotades les 700 degustacions d'escudella

Que la Festa Major de la Canonja compta amb la participació de canongins i forans ho demostra el fet que les degustacions d'escudella programades pel pròxim diumenge 27 de gener s'han esgotat en poc més de dues hores. Un fet que ha despertat les crítiques de veïnes i veïns pel fet que alguns canongins s'han quedat sense per la participació de gent d'altres poblacions.

Tot i això,  l'alcalde ha defensat la idea de no limitar la participació, afirmant que «és cert que ve gent d’altres poblacions, però com molts dels canongins que van gaudir de les festes de Santa Tecla, per posar un exemple. Això no es pot limitar».

En definitiva, una mostra que la Canonja segueix sent un municipi participatiu bolcat en la seva Festa Major. El pròxim cap de setmana, el municipi acollirà el Campionat d’skate, scooter i roller a l’Skateparc municipal; l’Exhibició d’Horse Ball; animació infantil; el XXV Cros Sant Sebastià; i el poliesportiu acollirà l’espedarda Escudella Popular.

El poliesportiu acollirà la tradicional Escudella Popular | Ajuntament de la Canonja