L'Agència Catalana de Turisme destinarà 1,8 milions d'euros a promocionar la demarcació de Tarragona

El marquèting turístic i la connectivitat de l'Aeroport de Reus s'enduen la majoria d'aquest pressupost

  • L'Agència Catala de Turisme ha fet una jornada de treball a PortAventura. -
Publicat el 08 d’abril de 2025 a les 17:06

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) dedicarà aquest 2025 fins a 1,8 milions d'euros a la promoció de la demarcació de Tarragona, en les seves diferents marques turístiques. La campanya de màrqueting turístic s'endú 1 milió d'euros, principalment enfocats a la gastronomia —en el marc que enguany Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia—, cultura i el sector d'esdeveniments. A més, la connectivitat de l'Aeroport de Reus compta amb un impuls de 469.000 euros, especialment per aconseguir vols en temporada baixa que aportin visitants a la demarcació amb l'objectiu de fomentar la desestacionalització.

L'organisme ha presentat aquest dimarts 8 d'abril al centre de convencions de PortAventura l'estratègia per la demarcació davant més d'un centenar de persones. La directora de l'ACT, Arantxa Calvera, ha manifestat que els 1,8 milions d'euros són "un import ambiciós" que "ha d'ajudar a fer una destinació atractiva, competitiva i sostenible". Pel que fa als diners destinats a l'Aeroport de Reus, Calvera ha destacat que la taula estratègica territorial treballa per atreure els perfils de viatgers que vol el sector, especialment en els mesos de menys moviment per "estirar la temporada" els mesos de novembre i desembre, i febrer i març.

Alhora, des de l'organisme busquen que el sector "prengui decisions d'acord amb les dades" i així "orientar" millor l'oferta. "L'estratègia amb què treballem és deixar de pensar en mercats i fer-ho en audiències", ha avançat la directora. Això permetrà "afinar" molt més els perfils de turistes que es volen atreure més que no pas la procedència. Entre els diferents àmbits que es volen potenciar hi ha el turisme gastronòmic, l'esportiu —sobretot amb el cicloturisme—, i el de natura. En aquest darrer, l'ACT posa el focus en l'ornitologia que es duu a terme al Delta de l'Ebre.

Jornada de treball amb un més d'un centenar d'assistents

La jornada de treball organitzada per l'ACT ha comptat amb la presència de més d'un centenar de persones, majoritàriament del món empresarial, als quals se'ls ha presentat la plataforma Intel·litur, una plataforma de continguts de dades que també permet als professionals trobar informació de context per treballar millor els seus productes. Així mateix, també s'han exposat les principals dades i estratègies de l'Agència. En aquest àmbit s'han fet diferents enquestes entre els participants perquè opinessin sobre cap on s'ha d'enfocar la promoció i la relació entre el sector públic i el privat.

El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, ha tancat la trobada i ha remarcat que en els 30 anys que el parc temàtic funciona ha invertit 1.800 milions d'euros i que el principal "repte" és la "lluita contra la temporalitat". Aldecoa ha valorat que si ho aconsegueixen s'eliminaran "problemes com la massificació". Amb tot, ha valorat positivament els avenços fets els darrers anys, ja que "al principi obríem al públic 185 dies l'any, i ara n'obrim més de 300", ha expressat.

Així, el director general del parc temàtic de la Costa Daurada ha exemplificat que tenen "el Halloween més llarg d'Europa", de dos mesos de durada, i que també tindran el Carnaval més llarg del continent, ja que preveuen estirar-lo més enllà dels quinze dies actuals en els pròxims anys.