L'IPC se situa en l'1,4% al mes d'abril a la regió de Tarragona

La variació intermensual va ser del 0,2% i, a Catalunya, l'IPC puja tres dècimes a l'abril i s'instal·la en l'1,7%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Tarragona va pujar fins a l'1,4% a l'abril, tres dècimes menys que la mitjana catalana, segons ha informat aquest dimarts, 14 de maig, l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Pel que fa al mes anterior, va augmentar dues dècimes. En termes anuals, destaca l'augment en transport (2,8%) i l'habitatge (2,5%). En comparació amb el mes anterior, el vestit i el calçat va pujar un 7,9% i el transport un 1,4%, mentre que les begudes alcohòliques i el tabac van decréixer un 0,3%.

L'IPC a Catalunya creix encara més 

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya es va situar en l'1,7% a l'abril, tres dècimes més que la xifra interanual del març, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística. D'aquesta manera, puja per tercer mes consecutiu després que el mes passat se situés en l'1,4%. Pel que fa a la variació mensual, els preus al març van pujar un 1%, impulsats, entre d'altres, pel preu del vestit i calçat, que van pujar un 10,4% mensual; el transport, amb un 1,4%, i l'oci i la cultura, un altre 1,4%. Al conjunt de l'Estat, l'IPC interanual es va situar en l'1,5%, dues dècimes més que el mes anterior.

L'augment de preus en el sector turístic es deu, principalment, al fet que enguany la Setmana Santa ha caigut durant el mes d'abril. Així, els paquets turístics van pujar a l'abril un 5,2% respecte al mes anterior, un percentatge que se situa en el 3,4% en comparació amb l'abril del 2018. Els serveis d'allotjament han crescut un 10,1% intermensual, i un 5,9% respecte a l'any passat. El transport va pujar un 1,4% mensual, tot i que en la comparació amb l'abril del 2018, l'increment arriba fins al doble, un 2,8%, situant-lo com l'element que més creix a escala anual. 

  

Habitatge, aigua, electricitat, gas i combustible cauen un 0,4%

Així com els preus de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i combustibles cauen un 0,4% a l'abril en comparació amb el març, pugen en l'àmbit anual, sent un 2% més cars que ara fa un any. L'IPC de l'1,4% anual d'aquest mes d'abril és el nivell més alt des del mes de novembre del 2018, quan es va situar en l'1,9%.