FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

El semàfor del 26 de març de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Carlos Moreno
Director General d'Avanza

Una nova empresa aposta per Tarragona i s'instal·larà al Tecnoparc de Reus. Es tracta d'Unitono, un 'call center' que crearà 150 llocs de treball i que ocuparà tot l'espai que encara quedava disponible a l'edifici del CEPID. Una molt bona notícia per la capital del Baix Camp i per la Regió i que posa de manifest un missatge que els responsables d'Avanza-Unitono van explicar ahir a la presentació de l'acord: l'expansió d'una empresa funciona millor en províncies que no siguin les de les grans ciutats, doncs els perfils professonals i la implicació de les persones són molt més grans.

 
Andreu Escolà
Expresident i membre de la comissió de defensa ambiental del Gepec

El GEPEC ha signat 13 acords de custòdia amb els propietaris de diverses àrees de cria i alimentació per protegir i recuperar l'àliga cuabarrada de la província de Tarragona. Amb aquesta acció es vol conservar els espais i millorar les poblacions de l'espècie arribant a un total de 4.000 hectàrees preservades. Aquesta és una de les moltes accions de protecció de la naturalesa en les quals està immersa l'entitat GEPEC que recentment ha canviat de president, càrrec que des de mitjans de març ocupa Xavier Jiménez.

 
Ximo Puig
President de la Generalitat Valenciana (PSOE)

En campanya electoral es fan moltes promeses que després o no es poden complir - València és una de les comunitats autònomes més endeudades d'Espanya - o en cas de poder-ho fer plantegen seriosos dubtes entorn la seva efectivitat. Ximo Puig ha anunciat que si guanya les eleccions, tots els estudiants que simplement aprovin el curs, tindran la matrícula gratuïta l'any següent. Premiar l'esforç dels estudiants i l'excel·lència universitària amb un suport econòmic és una tasca molt lloable per part dels dirigents polítics. Ara bé, considerar que un aprovat 'pelat' és motiu suficient com per premiar l'estudiant, com si fos una cosa excepcional el fet d'aprovar, frega el populisme electoral i ajuda a rebaixar excessivament el nivell acadèmic de les universitats.