GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El semàfor del 27 de maig de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Pau Ricomà
ERC Tarragona

ERC ha obtingut uns magnífics resultats en aquestes eleccions municipals. Tarragona, Reus, Cambrils, Torredembarra o Montblanc són algunes de les places on els republicans han aconseguit refermar les seves posicions i assolir majories absolutes o posicions privilegiades a l'hora de decidir els futurs governs municipals. ERC ha estat el guanyador de les eleccions.

Andreu Martín
PSC Reus

També el PSC ha obtingut uns notables resultats en aquestes eleccions, amb majories a l'l'Hospitalet de l'Infant, La Canonja, Constantí o Calafell. A Reus, la pujada dels PSC ha sigut prou important com per tornar a entrar en el joc de la governabilitat de la ciutat. A Tarragona, Ballesteros ha resistit a la baixa tot i que no ho tindrà fàcil per governar. En línies generals, el PSC ha deixat enrere la travessia del desert i remonta clarament posicions per aquesta nova etapa política.

Alejandro Fernández
PP Catalunya

El Partit Popular ha patit una nova patacada i ha perdut la seva representació a Reus per primer cop en democràcia, al Vendrell o a Valls. La presència dels populars als ajuntaments tarragonins esdevé purament testimonial en llocs com Calafell, Cambrils o Salou, amb un regidor i a Tarragona, bastió principal d'aquesta formació, perden la meitat de regidors i deixen de tenir pes a l'hora de configurar el govern municipal. El PP d'Alejandro Fernández ha passat de tenir prop de 90 regidors fa vuit anys a quedar-se només amb 15. Un desastre sense pal·liatius.