El semàfor del 16 de gener de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Albert Ventosa
Cap operatiu dels Bombers a Tarragona

Desenes de dotacions dels bombers porten treballant des que es va produir l'explosió al lloc dels fets. La feina del cos de bombers és molt remarcable, tant en l'àmbit operatiu al lloc dels fets i donada la perillositat afegida de moure's enmig de material químic i altament sensible com a escala comunicativa, amb explicacions clares, concises i entenedores del que ha estat passant en tot moment i quines tasques s'estan duent a terme.

 
Rubén Folgado
President de l'AEQT

L'Associació Empresarial Química de Tarragona emetia ahir a la tarda un comunicat destacant la reacció immediata de les empreses associades i el seguiment dels protocols de seguretat existents. Tot i això en el comunicat també es reconeix la necessitat de revisió de protocols existents conjuntament amb l'administració i la necessitat d'una anàlisi interna per buscar mesures de millora de la gestió i comunicació de casos com el que tristament ha succeït.

 
José Luís Morlanes
Conseller Executiu d'IQOXE

El conseller executiu d'IQOXE ha comparegut davant dels mitjans de comunicació assegurant que les coses s'han fet bé i que s'ha obert una investigació interna per determinar les causes de l'accident. No obstant això, des del comitè d'empresa de la planta tarragonina s'advertia que s'havien reduït costos en seguretat i manteniment. És aviat per treure conclusions però calen explicacions de què ha passat exactament i mesures perque no torni a succeir res similar.

"El semàfor del 15 de gener de 2020" "El semàfor del 14 de gener de 2020"