El semàfor del 27 de gener de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Dolors Farré
Alcaldessa de Valls

Un any més, la gran festa del calçot ha fet de Valls la capital mundial del producte més emblemàtic de la Catalunya Sud. Enguany se n'ha celebrat la 39ena edició juntament amb el 25è aniversari de la IGP Calçot de Valls, en una festa popular multitudinària on s'han servit 60.000 calçots. Un gran èxit per a la capital de l'Alt Camp que ha omplert els hotels de turistes tot el cap de setmana.

 
Maria José Figueras
Rectora de la Universitat Rovira i Virgili

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili serà durant el pròxim any la Presidenta de les universitats públiques catalanes, ja que l'ACUP, una associació que té per objectius «la defensa del rol de les universitats públiques a la nostra societat, projectar-les internacionalment i promoure projectes de col·laboració cercant l'eficiència i el màxim impacte» dels centres públics del país, l'ha escollit per ocupar aquest càrrec rotatiu.

 
José Luís Morlanes
Conseller Executiu d'IQOXE

Com més coses es destapen en el cas de l'explosió d'IQOXE en pitjor lloc queda la gestió de l'empresa i el seu conseller delegat els últims anys. Les últimes informacions, amb fonts sindicals, assenyalen que la planta química hauria sofert fins a 73 incidents i accidents en només cinc anys, precisament des del canvi de nom de la companyia. Totes les irregularitats detectades han portat els sindicats a convocar una vaga a principis de febrer. Caldrà contundència de l'Administració per saber quin grau d'afectació van tenir les males pràctiques empresarials en l'explosió.