El conseller de Salut de la Regió de Múrcia, Manuel Villegas, durant una roda de premsa

El conseller de Salut de Múrcia es vacuna contra el coronavirus saltant-se el protocol

Juntament amb Manuel Villegas, cardiòleg de professió, també s'han vacunat alts càrrecs del seu equip

El governmurcià, format pel Partit Popular i Ciutadans, ha vacunat contra el coronavirus a tots els funcionaris i el personald'administració i serveis de la Conselleria de Salut de la regió, així com al conseller, Manuel Villegas, i altres alts càrrecs. Villegas, que ha explicat al diari 'La Verdad' que es va vacunar la setmana passada, ho ha justificat perquè se li ha administrat el vaccí com a sanitari, ja que és cardiòleg de professió.

L'administració de la vacuna a totes aquestes personesnoessencials arriba una vegada ha conclòs la primera ronda en residències de gent gran i centres de discapacitats, tot i que no tot el personal sanitari d'hospitals i centres de salut encara no han rebut la primera dosi. Des de la Conselleria de Salut s'entén que es respecta el protocol de prioritat de vacunació, perquè «inicialment s'ha administrat a la primera línia i posteriorment i paral·lelament, en ampliar-se la capacitat de vacunació, a la resta de professionals que ho han sol·licitat».

Entre els que ho han sol·licitat hi ha centenars de funcionaris que no estan en primera línia, així com el conseller i el seu equipdirectiu. Segons fonts consultades, «l'objectiu és evitar brots en qualsevol mena d'instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia».

La portaveu del govern murcià: «El conseller de Salut ha de deixar el càrrec»

Tot i les justificacions de la Conselleria de Salut, l'ordre establert per a la vacunació entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes és, en primer lloc, residències de gent gran i centres de discapacitats; en segon, personal sanitari de primera línia; en tercer, altre personal sanitari i sociosanitari, i en quart, grans dependents no institucionalitzats.

La portaveu del governmurcià, Ana Martínez Vidal, s'ha mostrat molt contundent davant els fets i ha assegurat que «el conseller de Salut ha d'assumir la seva responsabilitat i deixar el càrrec». Martínez Vidal, en una piulada al seu compte de Twitter, ha assenyalat que «el protocol de vacunació és molt clar a la Regió de Múrcia. Als consellers no ens correspon vacunar-nos encara i és molt important que siguem exemplars. Aquest comportament no és admissible».