Imatge de l'edifici que ha explotat aquest dimecres a la tarda al centre de Madrid

Un veí, just davant de l'edifici que ha explotat a Madrid: «Ha entrat pel balcó»

El balanç provisional de la deflagració al centre de la capital d'Espanya és de tres persones mortes, vuit de ferides i una de desapareguda

L'explosió en un edifici del centre de Madrid ha deixat almenys tres víctimes mortals i diverses persones ferides, així com nombrosos danys materials en els edificis pròxims. Un dels veïns de la zona és Rodrigo Verano, professor del departament de Filologia Clàssica de la Universitat Autònoma de Madrid, que viu just davant de l'edifici on s'ha produït la deflagració. En una primera piulada a la xarxa social, ha acompanyat un vídeo sobre la situació del carrer Toledo, gravat des de la seva finestra, amb un missatge curt i ras: «Estic bé».

Posteriorment, l'usuari ha penjat un segon vídeo, en què ha escrit que hi havia hagut una explosió al carrerToledo de Madrid, just davant de casa seva. En la seva piulada, explicava que «l'explosió ha entrat pel balcó, però estic bé». En les imatges es veu com que els vidres del pis han quedat esmicolats a causa de la deflagració, alguns d'ells arribant a una butaca que es veu en  començar el vídeo.

Tres persones mortes, vuit de ferides i una de desapareguda

El balanç provisional de la deflagració en un edifici del centre de Madrid és d'almenys tres persones mortes, vuit de ferides i una de desapareguda, segons ha confirmat la Delegació del Govern estatal a la capital espanyola. Dels ferits, els més significatius són un home de 26 anys amb fractura de turmell i traumatisme lumbar, amb pronòstic moderat i traslladat a l'Hospital de la Paz. Un altre home, de 53 anys, ha patit un traumatisme cranioencefàlic i ha estat traslladat al Ramón y Cajal. Pel que fa a les víctimes, fins ara Emergències Madrid ha confirmat que una és una dona de 85 anys i una altra un home.

L'explosió s'ha produït cap a les tres de la tarda i ha destrossat bona part de l'edifici situat al número 98 del carrer Toledo, al barri de La Latina, i ha deixat a la vista l'esquelet dels quatre pisos superiors. L'edifici és una parròquia i té al costat una residència d'avis, però no hi ha hagut víctimes entre els usuaris, segons un comunicat de la residència Los Nogales La Paloma. Els residents han estat traslladats a un hotel. Tampoc hi ha víctimes a l'escola annexa a la parròquia.