CRÒNICA

L'àrbitre del Nàstic-Málaga denuncia amenaces dels grana a l'acta del partit: «Vais a morir»

Eder Mallo, àrbitre del partit entre el Nàstic i el Málaga, recull greus incidents després de la retirada als vestidors. L'acta arbitral està plena d'amenaces, insults i intents d'agressió als col·legiats

L'àrbitre Eder Mallo durant la foto protocolària abans de l'inici del Nàstic - Málaga | Laia Solanellas
23 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:48h

"Vais a morir", "Ojalá os matéis", "Hijos de puta", "Que muera vuestra puta familia" o "Te voy a recibir hasta el final, si tienes huevos baja". Aquest repertori d'insults i amenaces, segons l'àrbitre Eder Mallo, són algunes de les paraules que integrants del Nàstic van pronunciar a la porta del vestidor arbitral després del tràgic i cruel empat entre els grana i el Málaga en el partit de tornada de la final del play-off d'ascens a la Liga Hypermotion.

Paraules i intents d'agressió després del partit

Eder Mallo recull a l'acta arbitral que un cop dins del vestidor assignat per als col·legiats van rebre crits i cops a la porta des de l'exterior. Es recull un total de 24 cops agressius a la porta i una sèrie d'improperis que són els següents: "Vais a morir", "Sinvergüenzas", "Tu hijo va a morir", "Ojalá os matéis", "Hijos de puta", "Que muera vuestra puta familia", "Cobardes hijos de puta", "Dar la cara hijos de puta que os vais a enterar", "No tienes huevos", "Tu puta madre" i "Te voy a recibir hasta el final, si tienes huevos baja".

Mallo i els seus assistents deixen constància que van témer per la seva integritat física i deixen clar qui van ser els autors dels incidents: "La seguridad presente nos indica que les es imposible retirar y controlar a esta gente puesto que según nos dicen 'son varios directivos y propietarios del club'". A més, un membre del cos tècnic local va arribar a empènyer un dels àrbitres per les escales del túnel de vestidors sense acabés amb cap tipus de lesió.

Incidents durant el matx

L'acta arbitral també recull una sèrie d'incidents que es van produir durant els més de 120 minuts que va durar l'encontre. Al minut 33 es va produir el llançament d'una moneda de 20 cèntims a l'àrea del Málaga, però Mallo fa constar que "no podemos verificar si impacte en algún jugador y no se genera ningún tipo de lesión". També es denuncia l'encesa d'una bengala a la graderia de Gol de Muntanya després del gol d'Alan Godoy (1-0) en el minut 72. El fet més greu va ser la suspensió del partit al segon temps de la pròrroga durant set minuts pel llançament reiterat de pilotes al camp des de la graderia on se situa la grada d'animació. També cal destacar l'expulsió en el minut 120 de David Concha, qui es va dirigir a un dels assistents cridant "Sois unos sinvergüenzas, hijos de puta".

Pair un duel com el d'aquest dissabte al Nou Estadi Costa Daurada no és plat de bon gust, però després de tot el que s'ha recollit a l'acta arbitral del matx s'ha sobrepassat de llarg una línia que generarà conseqüències i sancions al Nàstic pròximament. Aquesta és la versió de l'àrbitre. El club, per la seva banda, va declinar realitzar cap mena de declaració just després del partit: l'entrenador va presentar-se a la roda de premsa per comunicar que no faria declaracions i cap altre estament de l'entitat va donar la cara en un dels moments més difícils dels darrers anys.