Clifton Onolfo sortint del Jujtat Número 1 del Mercantil de Tarragona

Segueix el bloqueig a un CF Reus que dijous pot renunciar a competir si no arriben els diners

Reunió infructuosa entre el jutge concursal, l'administrador i el propietari. L'advocat David Peña no ha assistit però l'ha representat Fernando Araujo. La situació no avança i l'exclusió de Tercera sembla inevitable

El CF Reus Deportiu agonitza i la situació travessa per moments d'autèntica inversemblança que fan treure els colors als seus seguidors. Les cares més importants de l'actual panorama que viu el club s'han reunit al Jutjat del Mercantil número 1 de Tarragona aquest migdia i la conclusió és una i ben clara: segueix sense haver-hi solució quan falten menys de tres dies per confirmar-se oficialment que el primer equip serà exclòs de Tercera Divisió. Això deixarà l'entitat en una situació autènticament irreversible i que l'abocarà a una més que previsible liquidació que posarà punt final a 109 anys d'història. Dijous, si no arriben els diners exigits per l'administrador concursal, està previst que s'anunciï als organismes corresponents que es renunciarà a competir sobre els terrenys de joc.

Una reunió sense èxit

El propietari Clifton Onolfo, l'administrador concursal David López, el jutge del concurs César Suárez i l'advocat David Peña estaven cridats avui al migdia per reunir-se, cara a cara, per posar sobre la taula les opcions de supervivència del CF Reus. Tothom s'ha presentat menys l'advocat de Peña i Nofuentes Advocats. En el seu lloc ha aparegut Fernando Araujo, especialista en temes concursals dins del despatx de Peña. La trobada, d'uns 45 minuts de durada, ha permès a totes les parts exposar la seva versió del present i en quin moment es troba la difícil situació roig-i-negra.

Fernando Araujo i David Cuéllar han representat Peña i Nofuentes Advocats
Fernando Araujo i David Cuéllar han representat Peña i Nofuentes Advocats | Joan Alfons López

El jutge del concurs i l'administrador han deixat clar en tot moment que veuen amb bons ulls qualsevol oferta d'inversió de diners a la Societat Anònima Esportiva. L'oferta de compravenda de les accions d'Onolfo compleix amb les necessitats que té el club per mantenir l'activitat però no s'acaba de tancar perquè, segons fonts consultades, Onolfo demana quelcom més i l'altra part no ho vol pagar. D'aquesta manera es provoca l'actual situació de bloqueig on si uns no rebaixen les seves pretensions i els altres no s'acosten a la xifra exigida, el futur roig-i-negre és més negre que roig.

Segons fonts presents en la trobada, el jutge César Suárez ha mostrat la seva sorpresa davant l'absència de Peña en la reunió més important dels darrers mesos i més tenint en compte que el lletrat reusenc és el cap visible del grup d'inversors que en cap moment s'ha identificat. A més, el jutge ha intentat entendre com Peña i Nofuentes Advocats ha passat de representar el soci (Onolfo) i ara representa els inversors. Fernando Araujo també hauria reconegut que encara es representaria a Global Cities però no a la figura d'Onolfo.

La guerra, a Twitter: Onolfo estèn la mà i Peña carrega contra ell

Clifton Onolfo ha aprofitat les hores posteriors a la trobada amb el jutge César Suárez per estendre públicament la mà al grup d'empresaris del territori relacionats amb David Peña que estan disposats a donar a ajudar amb els seus diners sempre que el lletrat de Peña i Nofuentes Advocats lideri jurídicament aquest procés: «Els inversors poden contactar amb el jutge o l'administrador concursal directament. Farem el CF Reus i la base més ports amb Borges, Tecnol, etc. Salvem la SAD i la base», escrivia el nord-americà a Twitter a primera hora de la tarda, revelant així alguns dels noms de les suposades empreses implicades. Mantenir la proposta dels inversors però concretant-la sense la presència de Peña és l'objectiu d'un Onolfo que no vol més intermediaris. També demana el mateix compromís de cara al futur del club i dubta que realment l'advocat tingui el suport econòmic que anuncia.

Clifton Onolfo sortint del Jujtat Número 1 del Mercantil de Tarragona
Clifton Onolfo sortint del Jujtat Número 1 del Mercantil de Tarragona | Joan Alfons López

D'altra banda, David Peña no es mossega la llengua i ha deixat clara la seva postura. En diferents interaccions amb usuaris d'aquesta xarxa social, el lletrat afirma que «Onolfo vol diners o deixarà morir la SAD i vol controlar des de Miami la SAD en cas d'entrar el grup inversor». L'advocat reusenc ha dit per activa i per passiva que «espero que Onolfo marxi, ningú confia en ell. Puc intentar parlar amb el grup inversor però Mr. Onolfo, 'go home' (marxa cap a casa)». A més, ha deixat clar que per a què el grup inversor entri al club posant diners sobre la taula, «Onolfo ha de sortir al 100% de la SAD, mai més vinculat amb el CF Reus, ningú del grup inversor vol relacionar-se amb ell». Pel que fa a detalls del projecte esportiu, Peña afirma que Ramón Maria Calderé seria l'entrenador, David Cuéllar actuaria de director esportiu i s'incorporarien jugadors com Esteban Muñoz (Iraklis de Tesalonica) o Ramón Verdú (ex del Castellón).

La Federació ho veu negre

La Federació Catalana de Futbol viu amb pessimisme les darreres hores del CF Reus Deportiu. L'estament dirigit per Joan Soteras veu inviable la situació i tem que el pitjor final s'acabarà produint amb l'exclusió del primer equip de Tercera Divisió. Tenint en compte que el segon encontre està previst que es jugui diumenge a les 12.00 hores, els reusencs tindrien com a màxim dissabte al migdia per poder inscriure jugadors, ja que el sistema de tramitació no validarà cap entrada de cap esportista al sistema de registre si falten menys de 24 hores abans del pròxim encontre. A més, realitzar la burocràcia per inscriure jugadors no és quelcom fàcil i caldria, com a mínim, un dia per realitzar-ho tot correctament.

David López arribant a la reunió en el Jutjat Mercantil de Tarragona
David López arribant a la reunió en el Jutjat Mercantil de Tarragona | Joan Alfons López

A més, segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, si durant la jornada de dijous no es concreta cap compravenda d'accions o qualsevol altra operació que suposi l'arribada dels diners suficients per a tirar el projecte endavant, l'administrador concursal farà arribar als organismes federatius corresponents una carta de renúncia a les competicions de cara a la campanya 2019-2020 per evitar mesures contra el club en concepte de danys i perjudicis a terceres parts implicades. Per tant, poques són les hores que queden de marge si el CF Reus vol competir. Pagar els 221.000 euros i ingressar-los directament al compte de la RFEF mitjançant el Banc d'Espanya és el primer pas. I, a hores d'ara, aquest sembla extremadament llunyà.

Si res no canvia, la Tercera Divisió quedarà amb dinou equips i els clubs que la formen sortiran relativament beneficiats perquè veuran com es passa d'una campanya on han descendit quatre conjunts (2018-2019) a una on només baixarien dos. I a Reus, per trobar el millor futbol, caldrà baixar a Tercera Catalana. Dur però, si res no canvia, pel camí de ser real.


Comentaris