El Nàstic rescindeix el contracte d'Arnal Llibert

Arnal Llibert és acomiadat després que els grana hagin rescindit unilateralment el contracte que tenia l'olotí fins al 30 de juny del 2021. El Nàstic aplana el camí de la temporada 2019-2020
Arnal Llibert, ex director esportiu del Nàstic | Gimnàstic

 

Arnal Llibert ja és història a can Nàstic. El club tarragoní ha anunciat aquest migdia l’acomiadament del fins ara director esportiu grana després de rescindir el contracte que unia ambdues parts des de l’estiu passat. Els mals resultats obtinguts per l’equip i els nombrosos fitxatges fallits s’han unit a la mala planificació de la campanya ideada des del club que ha provocat els pèssims resultats obtinguts aquesta temporada. Aquests són alguns dels factors fonamentals que han provocat la decisió del Consell d’Administració anunciada aquest dijous.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Rescissió unilateral

No hi ha hagut acord. La sortida d’Arnal Llibert del Nàstic no és pactada. Els dirigents de l’entitat han decidit extingir el vincle professional que unia Llibert al club des del passat estiu i fins al pròxim 30 de juny del 2021 sense poder arribar a un acord amb el protagonista, qui tenia contracte pel que restava de temporada i dues campanyes més. Tot i que des del Consell ja es tenia clar que l’etapa posterior a Promoesport seria complicada de pair per tot el daltabaix que provocaria la sortida d’uns i l’entrada d’altres, el rendiment ha estat infinitament per sota de l’esperat. A això cal afegir el temps. La planificació de la campanya 2018-2019 va començar molt tard i, per acabar-ho d’adobar, Llibert va haver de començar de zero davant l’absència d’informes i documentació sobre la plantilla a les oficines nastiqueres.

 

L’olotí, que va aterrar a Tarragona després d’una etapa a la direcció esportiva del Llevant, no va tenir bon ull a l’hora de fitxar durant l’estiu del 2018 i va tancar durant els primers mesos a Tarragona un total d’onze incorporacions amb un molt baix percentatge d’encert. La prova més clara és que dels onze, sis ja no hi són i van sortir del club durant el mercat d’hivern. Són els casos de David Rocha, Manu del Moral, Josua Mejías, Ignacio Abeledo, Liassine Cadamuro i Raúl Albentosa. Dels atres cinc, tres han estat lesionats bona part de la campanya (Coris, Guerra i Iván López), un va perdre la titularitat sota pals (Becerra) i només Luís Suárez pot considerar-se, tot i el seu reduït olfacte golejador, un encert. Davant la tasca realitzada, el club va apostar per incorporar la figura d’Antonio Prieto per encarregar-se de corregir el rumb en el mercat d’hivern, deixant en un segon pla a Llibert.

 

El director esportiu del Nàstic, Arnal Llibert, durant una entrevista al Sempre Nàstic | Joan Alfons López

 

Aplanant el camí per a la nova temporada

No hi ha cap mena de dubte que la decisió de la sortida d’Arnal Llibert va relacionada amb el fet que el conjunt grana està aplanant el camí de cara a la pròxima temporada. Lluís Fàbregas, director general del Nàstic, ja assumia la culpa del Consell a l’hora de donar-li la responsabilitat de la gestió esportiva a Llibert el passat estiu. Públicament ha estat el primer cop que el club s’ha posicionat i parlat rotundament sobre el paper de l’olotí. El comiat arriba tres dies després de les paraules de Fàbregas i ho fa també per preparar el terreny de cara el nou director esportiu. Si no hi ha un gran daltabaix totalment inesperat, aquest serà Sergi Parés.

 

El vallenc quedarà totalment deslligat del CF Reus pròximament després d’acollir-se a l’extinció ràpida de contracte després de denunciar l’entitat ganxeta al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, procediment a qui també van acollir-se els integrants del cos tècnic del primer equip dels del Baix Camp. Lluís Fàbregas també destacava públicament al Sempre Nàstic que Parés era el principal candidat per ocupar la direcció esportiva de cara a la temporada 2019-2020 i, internament, al Nou Estadi ja es té assumit que Parés i Ferran Asensio, la seva mà dreta, s’integraran a la disciplina nastiquera per confeccionar el futur equip.

"Enrique Martín respon a l'autocrítica de Lluís Fàbregas i parla sobre Abdel Barrada" "El CBT, interessat a ser una de les seus dels playoffs per ascendir a la LEB Plata"