Imatge d'un Calafell-Vendrell a OK Lliga

El Calafell i el Vendrell s’ho juguen tot contra el Girona i el Reus

Els dos representants del Baix Penedès es juguen el seu futur a la màxima categoria: el Calafell vol evitar la promoció de descens i el Vendrell el descens directe

Dissabte a les 20.00 hores s’apujarà per darrer cop el teló de la fase regular de l’OK Lliga 2020-2021 amb diferents equips jugant-s’ho tot en 50 minuts. El Reus Deportiu Miró ja té tota la feina feta però el Club Patí Calafell i el Club d’Esports Vendrell no. El primer rebrà la visita del Girona  buscant un triomf que el garanteixi un bitllet per a la lliga 2021-2022 a la màxima categoria. El segon visitarà la pista del Reus Deportiu Miró buscant, com a mínim, un punt per evitar el descens directe.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un Reus-Vendrell clau per als visitants

En el duel de dissabte al Palau d’Esports s’enfrontaran un Reus Deportiu Miró que únicament es juga acabar la lliga en la tercera plaça (tot i que no depèn d’ell) i un Vendrell que està obligat a puntuar si no vol mirar al duel entre el Taradell  i el Palafrugell  per evitar el descens directe. Els homes dirigits per Xavi Ferrer són dotzens amb 29 punts, dos més que la zona de descens directe que marca el Taradell amb 27. Els del Baix Penedès tenen guanyat el ‘goal average’ particular als barcelonins i els hi val amb un punt per a què, en cas de victòria taradellenca, es mantinguin fora del descens directe.

Aconseguir-ho no serà fàcil tenint en compte que es visita el Palau d’Esports d’un Reus Deportiu que arriba ferit després de la golejada patida a la pista del Liceo. Els de Jordi Garcia volen tancar la campanya de lliga abans d’encetar la Copa del Rei amb un bon gust de boca i la rivalitat esportiva entre ambdues entitats pot suposar un valor afegit a l’encontre. Si el Vendrell perd i el Taradell guanya, els del Baix Penedès baixarien directament a l’OK Lliga Plata, sent aquesta l’única combinació que els condemnaria a baixar per la via ràpida.

El Calafell, a guanyar i oblidar-se

Pel que fa al Calafell, els homes dirigits per Pere Varias tanquen la campanya rebent el Girona  al Pavelló Joan Ortoll. Els verds són novens amb 36 punts i els gironins vuitens amb 38. Els del Baix Penedès encara tenen opcions de caure a la promoció de descens tenint en compte que l’Igualada (desè) té els mateixos 36 punts que els calafellencs i que el Palafrugell, equip que actualment acompanyaria el Vendrell dins el ‘play out’ en té 35. Si els dos rivals del Calafell guanyen i els verds punxen, serien els de Varias els que haurien de jugar la promoció de descens.

El més positiu de tot plegat és que els baixpenedesencs depenen d’ells mateixos i s’enfronten a un equip que ja ho té tot fet, idèntica situació que un Igualada que rep el descendit Lloret. El duel que serà d’alta tensió en la lluita dins de la zona calenta de la lliga serà el Taradell-Palafrugell.