El Xou Gran del Reus Deportiu es classifica per al World Roller Games de Barcelona

El Reus Deportiu guanya la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya i aconsegueix el tercer i darrer bitllet per competir en el World Roller Games

 

El Reus Deportiu competirà en el World Roller Games de Barcelona | Federació Catalana de Patinatge

 

Ho han aconseguit. El grup Xou Gran del Reus Deportiu ha aconseguit l'objectiu de classificar-se pels World Roller Games de Barcelona després de guanyar la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de Grup Xou Gran que ha començat avui divendres i que finalitzarà aquest dissabte a Guadalajara. L'equip dirigit per Laura Rodríguez i Xavi López es presentava a la competició amb l'objectiu i l'obligació de millorar la quarta posició del passat Campionat de Catalunya i ha complert amb els desitjos de l'entitat de repetir presència en el torneig més important del calendari.

 

El Reus Deportiu ha acabat en la tercera plaça gràcies a l'actuació de l'obra 'Equality', que ha convençut el jurat amb 86,6 punts, quedant per sobre del PA El Masnou, qui ha sumat 87,4 punts amb 'Refexión'. Tot i que els barcelonins han sumat més punts, el triomf ganxet s'ha produït gràcies al sistema 'White' de classificació, configuració que valora més els triomfs pel nombre de jutges que per la mitjana de punts. En la primera plaça ha quedat el CPA Girona amb 'Bacterium' i una valoració de 94,4 punts, revalidant així el títol aconseguit l'any passat i confirmant el seu actual domini després de guanyar el Campionat Territorial i el català. En la segona plaça ha quedat l'Olot amb 'No me cortes las alas' i un 92,5 punts. El domini català es confirma un cop més tenint en compte que la cinquena plaça ha estat també per un club del territori: el Tona amb 'Idolls' i un 78,4 punts de valoració.

 

La tercera plaça permetia el Reus Deportiu escollir en quin torneig volia competir: el campionat europeu o el mundial. El Masnou, finalment, s'haurà de conformar amb el Campionat Europeu.

 

El World Roller Games, l’objectiu a 100 quilòmetres

La ciutat comtal acollirà el pròxim estiu una nova edició dels ‘World Roller Games’, els Jocs Olímpics de les modalitats de patinatge. Celebrada la primera edició l’any 2017 a la localitat xinesa de Nankin, Barcelona acollirà l’edició del 2019 sota l’organització de la ‘Fundación Roller Sports’, institució que formen al 50% la Federació Catalana i la Federació Espanyola. La competició mundialista se celebrarà a Barcelona entre el 4 i el 14 de juliol i comptarà amb la presència d’uns 4.500 esportistes de 117 països en 80 proves diferents que aniran des de les més clàssiques (hoquei o patinatge artístic) a les més innovadores com el ‘freestyle’ o l’stakeboard.