El CF Reus carrega contra LaLiga i Tebas i estudia emprendre accions judicials

El CF Reus realitza un comunicat oficial on consideren que LaLiga i Javier Tebas estan actuant de manera contrària a dret i als estatuts de la mateixa lliga
Joan Oliver s'ha reunit amb la plantilla i el cos tècnic durant més de dues hores al llarg d'aquest matí | Joan Alfons López

 

El CF Reus Deportiu ha mostrat el seu malestar amb LaLiga i amb Javier Tebas, el seu president, en un comunicat realitzat aquesta nit després de l’ajornament oficial del matx contra Las Palmas a l’Estadi Municipal. El club propietat de Joan Oliver s’ha manifestat en nou punts que posen en context l’objectiu final: carregar contra LaLiga i el seu president, Javier Tebas.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Crítiques i possibles accions judicials

El CF Reus afirma que «la lliga, i en concret, el seu president, estan actuant de manera contrària a dret i als estatuts de la mateixa lliga, causant una greu indefensió i perjudici». A més, el comunicat afirma que l’entitat «està estudiant l’inici de les accions judicials oportunes contra els autors d’aquests fets», fet que posa el dit sobre el cap de Tebas i LaLiga en general.

 

Prèviament, els ganxets situen en context altres punts importants. Informen que l’expedient disciplinari que té obert el CF Reus es va iniciar el 10 de desembre pels impagaments als jugadors del primer equip, deixant clar a continuació que l’expedient està en tramitació davant l’òrgan disciplinari de la mateixa lliga. El CF Reus recorda que el passat 29 de desembre, Javier Tebas va demanar set mesures contra els del Baix Camp i el jutge només li va acceptar dues el passat 4 de gener.

 

On comença a carregar el comunicat és en el quart punt, on s’assegura que el club considera nul·la la reducció dels terminis burocràtics i administratius proposats per Javier Tebas perquè és un cas que no està previst en els estatuts. A més, consideren també un document i una sol·licitud nul·la les mesures cautelars que avui ha tornat a demanar Tebas a les 10.00 hores, deixant només quatre hores de marge als roig-i-negres per formular una resposta. El CF Reus també recorda que la RFEF s’ha oposat a la suspensió dels drets dels del Baix Camp a participar en el futbol professional i recorden que LaLiga no és competent per adoptar aquesta mesura.

 

 

La RFEF rectifica

En els darrers minuts de divendres, la Real Federación Española de Fútbol ha rectificat. Mitjançant la jutgessa única Carmen Pérez González, l'ens federatiu ha informat del canvi de decisió a allò que havia determinat a les 15.00 hores obligant al CF Reus i a Las Palmas a jugar l'encontre dissabte a les 20.30 hores. Per tant, d'aquesta manera els reusencs veuen com LaLiga i la RFEF es posen d'acord per deixar fora de la competició el conjunt reusenc fins, com a mínim, l'expedient disciplinari estigui tancat. Segons la Cadena Cope, el CF Reus ja no tornarà a jugar en la segona volta, provocant que tots els equips de la categoria sumin automàticament els tres punts corresponents als duels davant els homes de Xavi Bartolo. A més, han recordat una dada històrica: és el primer cop que es produeix la retirada d'un equip en el futbol professional espanyol (Primera i Segona Divisió) des de la Guerra Civil.

 

"Enrique Martín envia un il·lusionant missatge però adverteix: «No vull vendre fum»" "ÚLTIMA HORA: LaLiga contradiu la RFEF i el CF Reus-Las Palmas dona un gir de 180 graus"