L’entrenador Xavi Pascual, convidat de luxe en un clínic de bàsquet a Reus

L’extècnic del Barça i del Panathinaikos fins fa uns mesos lidera un clínic sobre el joc defensiu en un dels actes del programa de Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019
Xavi Pascual trepitjant la pista del Pavelló Olímpic | Joan Alfons López

Una Eurolliga, quatre lligues ACB, quatre Supercopes ACB, tres copes del Rei, set lligues catalanes, dues lligues gregues i una copa de Grècia. Aquest palmarès, sumat a la llarga i molt professional carrera esportiva durant anys i anys de bàsquet, és el que s’ha pogut gaudir aquest dimecres al Pavelló Olímpic de Reus amb la presència de Xavi Pascual, exentrenador del Barça i entrenador, fins al passat mes de desembre, del Panathinaikos. El tècnic de 46 anys nascut a Gavà ha liderat una xerrada dirigida per a entrenadors realitzada al Pavelló Olímpic de Reus on ha transmès els seus coneixements als presents, concretament sobre el treball defensiu.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L’acte, que s’ha quedat a prop dels cent participants, ha estat organitzat per l’Associació Catalana d’Entrenadors i forma part del programa de Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019. Abans de saltar a la pista i començar a compartir els seus consells com a professional, Pascual ha passat per la sala de premsa i ha tractat diferents aspectes, confiant en el fet que la trobada amb els tècnics en el clínic serveixi per ampliar els coneixements dels presents: «Si cada una de les persones que ve s’emporta a casa una o dues idees, marxaré satisfet. Que una ciutat convisqui durant un any amb el bàsquet és absolutament fantàstic», ha afirmat sobre l’esdeveniment d’aquest esportiu a la capital del Baix Camp.

 

Xavi Pascual parlant amb jugadors abans d'oferir els seus coneixements als tècnics presents | Joan Alfons López

Estranyat de no entrenar però amb ganes de tornar

Pascual va ser destituït el passat mes de desembre quan era entrenador del Panathinaikos grec. El barceloní reconeix estar estranyat perquè «he entrenat els darrers 20 anys de forma ininterrompuda i és la primera vegada que m’he trobat en un gener sense treballar, ha estat difícil però estic tranquil». Tot i aquesta circumstància, reconeix estar preparat «per quan arribi una cosa que m’il·lusioni, agafar-la i estar llest. No hi ha moltes cadires que m’agradaria ocupar, les propostes que tinc no m’engresquen gaire, ho he de sentir i esperaré una mica». El tècnic no amaga que, tot i que vol continuar en la primera línia del bàsquet europeu, «la categoria on em sentiria més còmode és la darrera abans de fer el salt al primer nivell, fer de filtre i veure qui val o qui no val per a un primer equip. A nivell professional, si vols estar en aquest món, aquesta categoria no dona. Algun dia ho faré».

Fins i tot ha tingut alguna proposta per incorporar-se a algun club de la NBA, però no és allò que actualment està buscant: «Tinc alguna proposta per anar a ser ajudant però no és la meva prioritat en aquest moment. Ara busco un equip del nivell d’Eurolliga, fer-ho bé, un equip que aspiri a la Final Four, sigui el país que sigui». D’allò que no hi ha cap mena de dubte és que Xavi Pascual sap conviure amb la pressió d’un professional de primera línia: «L’entrenador ha d’estar preparat per aconseguir l’objectiu pel qual el club l’ha contractat. S’han de tenir respostes per a totes les coses que el grup et plantegi. Si no respons esportivament, ja pots fer bé la resta de coses però els jugadors sentiran que els falles en algunes coses. L’entrenador ha d’estar preparat de forma tècnica i tàctica. Després cal saber comunicar-ho».

 

Xavi Pascual abans de realitzar el clínic | Joan Alfons López

Sobre la salut del bàsquet català, Pascual afirma que «es troba en un moment bo, sempre ho ha estat. I ara més amb l’empenta al bàsquet femení. Tinc la sensació que està sa en el primer nivell, no tinc tant clar és com es fan les coses en les categories de formació». I és que, segons el de Gavà, «ara hi ha menys paciència, les generacions ho focalitzen tot en els resultats i les coses més especials. Els esports col·lectius baixen les audiències excepte en els moments més especials de la temporada. Tot se centra més a tenir un ídol, l’esport individual, a que les coses siguin molt ràpides. Ens ha de fer reflexionar als entrenadors. Hem d’oferir un producte que competeix amb el futbol, el teatre, etc. La gent que vulgui venir o veure’t, ha de ser perquè dones quelcom diferent».

Xavi Pascual parlant amb els mitjans de comunicació sota la mirada de Jordi Cervera, regidor d'esports | Joan Alfons López

 

Representació Territorial de Tarragona, Federació Catalana de Basquetbol | Joan Alfons López

"El juvenil femení del CF Reus fa el salt a l’Estadi Municipal" "⚽ La Fundació Futbol Base Reus ja és una realitat i dimarts serà presentada"