Imatge d'un cotxe en un dia de pluja

Tarragona en alerta: activat el pla INUNCAT per la previsió de fortes tempestes a partir de divendres

En alguns punts del territori es podrien superar els 40 litres per metre quadrat en només mitja hora

Protecció Civil ha activat el pla d’emergències INUNCAT arran de la previsió de pluges intenses i tempestes a bona part del territori català a partir de demà al migdia i que podrien superar els 40 litres per metre quadrat. Les precipitacions, que podran arribar acompanyades de tempesta, calamarsa i fortes ràfegues de vent, afectaran especialment les comarques de Girona, Catalunya Central, Tarragona i el sud de Barcelona, on s’espera que caiguin fins a 40 litres per metre quadrat en només mitja hora.

L’episodi, que coincidirà amb una brusca baixada de les temperatures, anirà guanyant intensitat a mesura que passin les hores i deixarà més de 20 litres per metre quadrat a la resta de Catalunya. Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i evitar les lleres dels rius o les rieres i torrents, ja que el seu cabal d’aigua podria incrementar-se de manera sobtada.

Alhora, també s’ha reclamat no aparcar vehicles en zones inundables o llocs on es pugui obstaculitzar el pas dels efectius d’emergències, i extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure. En cas de circular de matinada, Protecció Civil recomana evitar les vies secundàries, especialment si es troben a prop de rius, rieres o zones propenses a inundar-se.


Comentaris