Tarragona en alerta: activat el pla INUNCAT per la previsió de fortes tempestes a partir de divendres

En alguns punts del territori es podrien superar els 40 litres per metre quadrat en només mitja hora
La pluja caurà a molts punts aquest dimecres | Àngel Galán

Protecció Civil ha activat el pla d’emergències INUNCAT arran de la previsió de pluges intenses i tempestes a bona part del territori català a partir de demà al migdia i que podrien superar els 40 litres per metre quadrat. Les precipitacions, que podran arribar acompanyades de tempesta, calamarsa i fortes ràfegues de vent, afectaran especialment les comarques de Girona, Catalunya Central, Tarragona i el sud de Barcelona, on s’espera que caiguin fins a 40 litres per metre quadrat en només mitja hora.

L’episodi, que coincidirà amb una brusca baixada de les temperatures, anirà guanyant intensitat a mesura que passin les hores i deixarà més de 20 litres per metre quadrat a la resta de Catalunya. Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i evitar les lleres dels rius o les rieres i torrents, ja que el seu cabal d’aigua podria incrementar-se de manera sobtada.

Alhora, també s’ha reclamat no aparcar vehicles en zones inundables o llocs on es pugui obstaculitzar el pas dels efectius d’emergències, i extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure. En cas de circular de matinada, Protecció Civil recomana evitar les vies secundàries, especialment si es troben a prop de rius, rieres o zones propenses a inundar-se.

"Méteo especial: Arriba una refrescada insòlita que deixarà l'estiu tocat a Catalunya" "Greu conflicte entre els ocells i les torres elèctriques a Catalunya"