GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dorian deixa almenys 5 morts a les Bahames sent un huracà històric

El seu pas per les illes ha estat devastador, on es preveu que es tardin anys a recuperar-se de les catàstrofes. Aquesta matinada de dimarts ha baixat a categoria 3 i manté en alerta els EUA
Les catàstrofes després del pas de Dorian per les Bahames | Twitter

 

L’huracà Dorian ha devastat les Illes Bahames al seu pas per l’arxipèlag atlàntic. Tan sols a les Illes Àbac podria haver-hi més de 13.000 cases destrossades i una xifra fins ara indeterminada de morts. De moment, el primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, ha confirmat la mort de cinc persones, però n’hi podria haver molts més. I és que segons el ministre d’Exteriors de Bahames, Darren Henfield, hi ha nombrosos cadàvers flotants arreu de les illes.

 

Segons Hubert, es tracta d’una catàstrofe «sense precedents». El que inicialment era una tempesta tropical, ha acabat convertint-se en un huracà històric, sent el cicló atlàntic més potent des que hi ha registres, amb vents sostinguts de 270 km/h, però amb ratxes puntuals que arribaven als 320 km/h. Els serveis d’emergència en prou feines han pogut iniciar les tasques de socors als terribles efectes de milers de cases destrossades o directament arrasades pels forts vents i les inundacions.

 

 

Següent parada, Estats Units

Aquest dilluns l’huracà ja va començar a perdre força i va acabar passant a ser categoria 4. Aquest dimarts, durant la nit, ha continuat debilitant-se i ja és categoria 3. Ara mateix, Dorian es troba a 180 km de les costes de Florida, però encara podria recuperar la seva màxima intensitat. Està previst que arribi als EUA aquest dimarts, on quatre estats ja tenen decretat l’estat d’emergència i s’ha ordenat l’evacuació de més d’un milió de persones.

 

Florida es prepara per a l'arribada de Dorian | REUTERS

 

Si els pronòstics es compleixen, l’ull de l’huracà es mantindrà allunyat de les costes, però això no lliurarà a les zones properes al litoral americanes dels forts vents, les pluges torrencials i les marees. A 14 comtats hi ha ordres d’evacuació, dos aeroports i cinc ports tancats i Walt Disney World ha anunciat que també tancarà els seus parcs temàtics a Orlando.

 

També et pot interessar...