Comencen les obres de construcció d'una rotonda a la TV-2126, entre Calafell i Bellvei

La inversió en els treballs, a càrrec de la Diputació de Tarragona, és de 320.000 euros

Imatge de les obres que s'estan fent a la rotonda d'accés a la Baronia de Mar.
Imatge de les obres que s'estan fent a la rotonda d'accés a la Baronia de Mar. | Ajuntament de Calafell
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Ja han començat les obres de construcció d'una rotonda a l'accés a Baronia de Mar, a la carretera TV-2126, que enllaça Calafell i Bellvei. Les obres, impulsades per la Diputació de Tarragona, tenen un pressupost de 320.000 euros. Segons ha explicat el consistori calafellenc, "aquesta actuació millorarà la seguretat viària dels veïns d'aquesta zona, una part del qual pertany al terme municipal de Calafell, i la de la mateixa carretera".

En aquest sentit, l'Ajuntament ha recordat que "la cruïlla és un punt perillós, ja que els vehicles que van en direcció Bellvei s'han d'aturar al mig de la calçada per fer el gir a l'esquerra". Així mateix, de sortida de la urbanització, cal travessar el carril de baixada per anar a Bellvei.

Segons les dades, per aquesta carretera hi passen 5.064 vehicles al dia, més del 10% dels quals (525) entren o surten de Baronia.
 

Una rotonda de 36 metres de diàmetre

Segons ha explicat l'Ajuntament de Calafell en un comunicat, el projecte que s'està executant consisteix en una rotonda de 36 metres de diàmetre i inclou també enllaços, vorals i il·luminació.

L'afectació al trànsit serà relativament reduïda, però cal respectar les limitacions de velocitat i la resta de senyalització implantada al tram d'obres.