1 de 10

El Vendrell reivindica la casa de Benvingut Socias amb doble concert i una projecció

Guardafuegos i la Banda Petit Comitè actuaran a l'avinguda del Tancat de la Plana | També es projectarà una filmació del 1927 de l'acte d'homenatge a Pau Casals que es va fer a la finca

per Marc Guitart, 11 de juliol de 2022 a les 12:19 |

El cicle de concerts 'Sent la música' del Vendrell reivindicarà aquesta setmana la casa de Benvingut Socias, una de les més icòniques del municipi. Aquest dijous 14 de juliol es farà un doble concert dels grups locals Guardafuegos i la Banda Petit Comitè. Entremig, es projectarà una filmació que es va fer el 1927 en aquesta mateixa finca, d'una festa en honor a Pau Casals.

 

«És una manera tant de reivindicar el compositor Benvingut Socias com el Mestre Pau Casals», ha afirmat la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero. «Són dos representants del potencial musical que sempre ha tingut el Vendrell», ha afegit la regidora. A més de ser la casa de Benvingut Socias, durant molt de temps l'edifici va ser el local d'assaig del grup Lax'n'Busto.

 

El seu cantant original, Pemi Fortuny, n'és copropietari actualment, i ell mateix destaca el moviment cultural que hi ha hagut sempre a l'edifici. «Sempre ha estat un centre d'idees, s'hi ha fet música, dansa i literatura, i ha estat un estudi de gravació», enumera Fortuny. Un valor que se suma al que té patrimonialment, ja que és la primera casa que es va fer a l'actual barri del Tancat.

 

Concert al carrer, al davant de la casa

L'acte començarà a les deu del vespre, amb el concert del grup Guardafuegos, que fa poc va publicar un nou maxi-single en format acústic. Per a aquesta actuació, però, recuperaran el format elèctric, i mostraran algunes de les noves composicions que han fet. El grup ha publicat tres discs d'estudi, l'últim dels quals va ser 'Lo que tenga que ser', el 2021.

 

Després es projectarà la filmació del 1927, moment en el qual es farà el canvi de grup a l'escenari. Tot seguit, serà la Banda Petit Comitè qui farà la seva actuació, per la qual han preparat un mix dels diferents tributs que fan. Pel concert es tallarà l'avinguda del Tancat de la Plana i hi haurà un servei de barra a càrrec dels administradors de Santa Anna.  

 

La casa de Benvingut Socias, al Vendrell.
La casa del Tancat de la Plana va ser la primera que es va aixecar a l'altra banda de la riera. | BP Diari
Participació