GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’avançament electoral aixeca dubtes sobre la continuïtat dels actuals diputats tarragonins

Jordi Roca (PP) i Fèlix Alonso (Podem) volen continuar mentre que la resta de representants obren la porta al seu relleu
Imatge d'arxiu del president Pedro Sánchez qui, aquest divendres 15 de febrer, ha anunciat eleccions generals pel pròxim 28 d'abril | cedida

 

No per esperada, la notícia de la convocatòria anticipada d’eleccions generals estatals ha deixat de sacsejar, políticament, la jornada d’aquest divendres, 15 de febrer, dels sis diputats tarragonins al Congrés.

 

Joan Ruiz, diputat socialista, la formació que dóna suport al Govern espanyol, ha manifestat, a TarragonaDigital, que «esperàvem la convocatòria per la tardor». Ruiz ha explicat que, segons el seu parer, «el diàleg ha de continuar» en referència als contactes entre els governs espanyol i català dels darrers mesos.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El veterà polític socialista ha considerat que «aquestes eleccions arriben per l’aliança tàcita entre el nacionalisme espanyol i el nacionalisme català». Preguntat sobre si repetirà com a candidat del PSC, Joan Ruiz ha declarat que «està tot obert, no està decidit, és cert que no hi ha temps per fer primàries, però hi ha un procediment abreujat».

 

El diputat al Parlament, Carles Castillo, ha sigut el primer a obrir aquest debat dins les files socialistes assegurant, al seu perfil de ‘Facebook’, que «potser cal fer una reflexió per aprofitar l’actualització dels representants polítics al Congrés. Amb tot el respecte, toca l’hora d’una nova generació de polítics».

 

 

 

Ciutadans farà primàries

Encara dins el bloc dels partits constitucionalistes, Ciutadans farà primàries. L’actual diputat taronja, Sergio del Campo, ha avançat a aquest mitjà que «si em presento o no a les primàries ho hauré de parlar amb la meva família i amb el partit».

 

Sobre la nova cita amb les urnes, del Campo ha valorat el següent: «la celebració de les eleccions és una bona notícia, perquè es torna la veu als espanyols». «Fa vuit mesos que s’haurien d’haver celebrat però ni PP ni PSOE van voler i ara tenim una nova oportunitat per passar pàgina del bipartidisme i iniciar una nova etapa de progrés i canvi» ha reblat el diputat tarragoní.

 

L’antic regidor a l’Ajuntament de Tarragona, el diputat popular Jordi Roca, ha assegurat a TarragonaDigital que «aquestes eleccions són el fracàs de la coalició del ressentiment, del ressentiment identitari, del ressentiment de classe i també del paper del PSOE que fa massa temps que aposta per trencar la societat més que per cercar consensos».

 

Roca ha avançat que «tot indica que sí, que repetiré com a candidat». També ha apuntat que «fins passades les eleccions municipals serà molt difícil que es pugui tancar qualsevol mena d’acord de governabilitat».

 

«Aquesta legislatura ha sigut un Dragon Kahn»

De l’altra banda, de la banda dels grups que van donar suport a la moció de censura, les valoracions divergeixen entre els que, fins fa ben poc, eren socis preferents del Govern espanyol. El tarragoní Jordi Salvador, diputat republicà a les Corts Generals, ha sigut molt contundent: «es tracta d’un fracàs estrepitós de la gent de la moció de censura contra l’Espanya involucionista».

 

«El fracàs també és tenir una dreta no homologable a la dreta europea, tenim una dreta, la del PP i Ciutadans, amb clars tics franquistes. Vam donar suport a la moció de manera totalment gratuïta i en vuit mesos, PSOE i Podem no han fet res de res» ha reblat Salvador.

 

Imatge d'arxiu del moment en el qual el ministre Josep Borrell acusava el diputat d'Esquerra, Jordi Salvador, al centre, de llançar-li una escopinada | Cedida

 

El representant tarragoní d’Esquerra a la carrera de San Jerónimo, seu del Congrés dels Diputats, ha afegit que «aquest avançament electoral demostra que Espanya és un guirigall, del qual no saben com sortir-se’n. És un estat decadent i podrit». Per últim, preguntat sobre si tornarà a ser el candidat republicà, Jordi Salvador ha dit que «ni molt menys encara està decidit. Jo sóc una persona de partit i si veuen que sumo, doncs molt bé, i si consideren que no, doncs no passa res, ajudaré a qui calgui».

 

El tortosí Ferran Bel, diputat al Congrés, ha explicat a TarragonaDigital que «la setmana vinent anunciaré la meva decisió sobre el futur de la meva carrera política». Bel ha recuperat, per valorar la legislatura que finalitzarà ben aviat, un vell adjectiu de la crònica política catalana: «ha sigut un Dragon Kahn, amb un inici abrupte, amb repetició d'eleccions inclosa, una moció de censura i un president, Pedro Sánchez, que ha incomplert la seva paraula. Sobretot ha sigut una legislatura nefasta, perquè ha sigut la legislatura de l'aplicació del 155».

 

«Esquerra i PDeCAT hauran d'explicar perquè han acabat amb la legislatura»

Podem, el gran soci de Pedro Sánchez aquests vuit mesos de govern, ha avançat, segons el seu diputat, l’altafullenc Fèlix Alonso, que «malauradament, Esquerra i PDeCAT han decidit acabar la legislatura». «Hauran d’explicar per què ho han fet, perquè han impedit que aquests pressupostos ajudin a un milió i mig de catalans» ha afegit Alonso.

 

Alonso ha apuntat que «la meva voluntat és continuar com a diputat, tornar a repetir com a candidat i, per això, em poso a disposició del meu partit, de qui depèn la decisió».

 

També et pot interessar: