Canvis de govern a Llorenç, Santa Oliva, Bellvei i Bonastre

ERC s'ha imposat per només tres vots a Sant Jaume dels Domenys

ERC s'ha imposat a Llorenç del Penedès.
ERC s'ha imposat a Llorenç del Penedès. | Facebook ERC Llorenç
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:17h

Llorenç del Penedès, Santa Oliva, Bellvei i Bonastre són els quatre municipis on es produirà un canvi de govern després dels resultats d'aquest 28 de maig. Més difícil és predir el que passarà a Sant Jaume dels Domenys, on la governabilitat del municipi dependrà dels pactes.

ERC aconsegueix l'alcaldia de Llorenç

ERC, amb Montserrat Ventosa al capdavant, ha aconseguit un triomf important a Llorenç del Penedès, on els dos últims mandats havia guanyat clarament Jordi Marlès. Els set regidors dels republicans els donen la majoria absoluta i no necessitaran pactes per governar. Compromís - Ara Pacte Local s'ha quedat amb tres representants i el PSC, amb només un.

El PSC guanya clarament a Santa Oliva

El PSC es podrà treure l'espina del 2019 a Santa Oliva, on va aconseguir la victòria, però no l'alcaldia, per un pacte entre ERC i els comuns. Ara, els cinc regidors assolits els posen en una posició privilegiada per triar soci de govern, que podria ser el PP. Els populars han tornat al consistori amb un regidor.

El desgast més important dels dos partits de govern ha estat per ERC, que ha perdut dos dels quatre regidors, mentre que En Comú Podem n'ha guanyat un. Els dos partits d'extrema dreta, Vox i Somi, no han obtingut representació. 

Activem Bellvei s'imposa

A Bellvei s'ha imposat aquest 28-M Activem Bellvei, la marca de Junts en aquest municipi. Els cinc regidors que han  assolit els permetran desbancar el govern de +Bellvei i el PSC, que s'han quedat amb dos regidors cadascun. Valentin González serà el nou alcalde. Treballant per Bellvei-FIC i En Comú Podem han tret un regidor cadascun. 

Canvi a Bonastre

El PSC ha capgirat la situació a Bonastre, amb un clar triomf que els dona la majoria absoluta amb quatre regidors. David Pulido es farà amb la vara d'alcalde. Per Bonastre i ERC han tret dos i un regidor respectivament.

Tres vots decideixen la victòria a Sant Jaume

Només tres vots han decidit la victòria a Sant Jaume dels Domenys. Esquerra i Convergents han assolit quatre regidors, però els republicans han rebut 399 vots pels 396 del partit de Magí Pallarès. La clau la pot tenir Endavant Sant Jaume, que s'ha quedat amb tres regidors. Es podria reeditar l'últim pacte, tot i que les relacions entre ERC i Endavant han estat turbulentes.