CUP Valls: «Per tenir una ciutat segura cal donar resposta a l’emergència social»

Els anticapitalistes han difós una bateria de propostes en l'àmbit de la seguretat ciutadana

Imatge d'uns cotxes cremats a Valls
Imatge d'uns cotxes cremats a Valls | Cedida
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:07h
La CUP de Valls ha presentat les seves propostes en l’àmbit de la seguretat. La formació rupturista determina que és imprescindible treballar la seguretat de les persones des de la transversalitat, i això implica que la seguretat de les persones no ha d’estar només en mans de la policia. «La seguretat ha d’estar en mans del personal sanitari, dels professionals del camp social (educadores, treballadores, integradores, mediadores), del professorat, dels inseridors laborals, dels terapeutes ocupacionals, d’arquitectes, de psicòlogues, d’artistes, de bibliotecàries i de comerciants», reivindica la CUP.

Per tot això, les propostes de la CUP passen per donar resposta a l'emergència social de Valls, impulsant la creació d’un equip de professionals socials que treballi la prevenció i la intervenció des del carrer amb una visió i abordatge integral de les vulneracions. També es vol crear un servei de mediació per desenvolupar un projecte de gestió de conflictes i mediació que cerqui referents comunitaris i desenvolupar un programa de revitalització per retornar la vida al centre històric.

Per altra banda, la CUP vol pacificar el trànsit al centre històric, reduint considerablement el trànsit rodat ja que dificulta l’execució d'activitats i la vida i vol dur a terme la creació d’un protocol d’abordatge de les violències sexuals en entorns festius. També s'ha d'elaborar un pla municipal de lluita contra el racisme, que proposi catàlegs de mesures efectives i específiques, obrint una oficina contra el Racisme i la Discriminació que vetlli per la protecció i garantia dels drets de les persones racialitzades.

Per últim, el partit vol impulsar la creació d’un espai multifuncional de reducció de danys i blindar l’ús de l’espai públic a col·lectius i partits polítics feixistes a la ciutat evitant o dificultant la presencia d’aquells que alimenten un discurs d'odi que entorpeix i dificulta la convivència de la ciutadania.