El Govern de Reus valorarà la creació d'ajudes per a persones en situació d'atur de llarga durada

Ha acceptat la proposta de destinar ajuts en l'àmbit de la cultura, el transport i les taxes i impostos com a mesura complementària a les polítiques d'ocupació

L'Ajuntament ja va ampliar els ajuts al pagament dels rebuts per a persones amb situació econòmica vulnerable
L'Ajuntament ja va ampliar els ajuts al pagament dels rebuts per a persones amb situació econòmica vulnerable | Ajuntament de Reus
21 de juny del 2024
Actualitzat a les 16:45h

En la sessió plenària de l'Ajuntament d'aquest divendres 21 de juny, el Govern de Reus ha acceptat algunes de les mocions presentades pels grups de l'oposició. La primera d'aquestes ha sigut la proposta del regidor no adscrit, José Ruiz, en relació amb la creació d'ajuts econòmics per a persones en situació d'atur que es destinin a l'àmbit de la cultura, el transport i les taxes i impostos.

La moció ha apuntat que el municipi té aproximadament un 12% d'atur, una taxa que s'ha reduït en els últims anys, però el regidor ha recalcat la necessitat de "continuar impulsant les polítiques de formació, inserció i acompanyament que es fan des de Mas Carandell, així com l'ajuda que ofereix Redessa als qui s'animen a l'aventura empresarial".

En nom del Govern, el regidor d'Hisenda, Manel Muñoz ha evidenciat que "la innegable situació de desocupació de llarga durada és un dels majors desafiaments a què ens enfrontem perquè afecta individualment les persones, però també l'economia local, el teixit i cohesió social". Així, ha valorat positivament la proposta com a mesures complementàries a les polítiques que ja s'estan duent a terme a la ciutat per afavorir, simultàniament, la incorporació al mercat laboral i la disminució de les dificultats i estigmes socials.

Amb tot, PSC, ERC i Ara Reus han fet una esmena a la moció de Ruiz, per la qual han destacat la importància de "continuar treballant en polítiques actives d'ocupació de llarga durada" i han afegit el condicionant "aturats en situació de vulnerabilitat, en aquells casos en què no estigui prevista" a opcions com subvencionar una targeta temporal gratuïta per al transport públic, taxes reduïdes en equipaments socioculturals o replantejar les sancions per impagament dels rebuts d'Aigües de Reus.

Suport a les persones migrades

En el mateix ple, el Govern reusenc ha aprovat la moció del grup municipal de la CUP per donar suport a les persones migrades que arriben a la ciutat. La regidora de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez, ha assegurat que "estan treballant per trobar la solució més adient" per als refugiats que fa més de nou mesos que estan allotjades a l'Hotel Quality.

També, Martínez ha recalcat la voluntat de "millorar i accelerar el procés d'empadronament, pel qual s'han adherit al Decàleg per garantir l'empadronament a Catalunya per crear un marc conjunt de garanties". La moció assenyalava, a més, que "hi ha gent sense llar, malvivint al carrer o en habitatges sobreocupats, en males condicions i sense contracte" i denunciava "situacions d'extrema precarietat" que haurien d'obligar a "aplicar la llei universal del padró, sense cap mena de discriminació".

Nova protesta del personal de Reus Net

El personal del servei de neteja viària i recollida dels residus, que gestiona la UTE Reus Net, ha tornat a manifestar-se en el plenari d'aquest mes de juny. Amb la possibilitat en l'horitzó d'anar a la vaga a partir del pròxim 1 de juliol, el grup municipal del Partit Popular ha presentat una moció sobre la situació laboral dels treballadors i treballadores per "evitar el perjudici que representaria per a la ciutadania una vaga o altres mesures de pressió".

El Govern ha rebutjat la proposta amb què el PP els instava a obrir espais de negociació amb l'empresa i el comitè per desencallar el conflicte, criticaven la congelació salarial i reconeixia la tasca diària del personal. Aquesta vegada de forma silenciosa, una desena de treballadors de Reus Net han assistit al Saló de Plens lluint unes samarretes que reiteraven la protesta: "SOS, no al 0%".

Arxivat a