Lucía López, tinenta d'alcalde a La Canonja, serà la delegada del Govern al Camp de Tarragona

És regidora pel PSC des del 2013 i, a partir d'ara, ocuparà el càrrec que havia ostentat els últims dos anys Àngel Xifré

A més de regidora, fins ara havia estat assessora de la subdelegació del Govern
A més de regidora, fins ara havia estat assessora de la subdelegació del Govern | X / @LuciaLopezCerdn
03 de setembre de 2024, 11:10
Actualitzat: 11:10h

Amb els canvis en l'executiu de la Generalitat de Catalunya, es continuen confirmant els nous càrrecs que configuraran tota l'estructura política nacional al llarg de la legislatura. Mentre encara es valoren diversos noms per ocupar la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona -amb el reusenc Andreu Martín com a ferm candidat-, ja s'ha donat a conèixer que la canongina Lucía López Cerdán serà la delegada del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona.

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, l'actual primera tinenta d'alcalde a l'Ajuntament de La Canonja i regidora pel PSC des del 2013 substituirà en el càrrec a Àngel Xifré, qui havia ocupat aquesta posició des de l'octubre del 2022. López es va iniciar en política l'any 2008, com a part de les Joventuts Socialistes de Catalunya, i ha assumit diverses responsabilitats al llarg dels anys. 

A més, des del 2017, és la primera secretària de l'Agrupació Local dels socialistes al municipi i vocal de la Comissió Executiva de la Federació del Camp de Tarragona del PSC. Per tant, ha tingut un rol significatiu en l'estructura del partit al territori. En els últims anys, també ha estat assessora de Santiago Castellà a la Subdelegació del Govern.

Lucía López Cerdán ha afirmat al mateix mitjà que, entre els seus objectius, pretén "millorar les infraestructures i encarregar-se d'escoltar les propostes i reptes per transmetre'ls a la Generalitat".