Pactes a Calafell: Ramon Ferré no parlarà amb els partits que han fet «joc brut»

El candidat del PSC descarta d'entrada ERC i la UAM, així com Vox

El PSC ha sumat deu regidors a Calafell.
El PSC ha sumat deu regidors a Calafell. | PSC Calafell
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:23h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat que totes les opcions estan obertes de cara a formar govern per al pròxim mandat. Els socialistes han millorat el resultat del 2019 i han sumat un regidor més, que els deixa amb deu a les portes de la majoria absoluta. Només necessiten el suport d'un regidor més.

En declaracions a TarragonaDigital, l'actual alcalde ha remarcat que amb deu regidors "tot és més fàcil", i no descarta governar en solitari buscant pactes en moments puntuals. Una altra opció seria fer "pactes de mandat" com els que ha fet els últims quatre anys amb Podem, la UAM —tot i que aquest es va trencar— o Maite González.

Amb aquests acords, el PSC oferia als regidors presidir una comissió i formar part de les juntes de govern, tot i que no s'ocupaven directament de cap regidoria. En tot cas, els socialistes obriran una roda de converses amb la resta de partits, tot i que la meitat ja estan descartats d'inici.

Ni amb ERC ni amb la UAM


Ferré ha assegurat que no parlarà "amb els partits que han jugat brut durant la campanya", en referència a "ERC i la UAM". El batlle s'ha queixat en diversos moments dels atacs que li han fet des d'aquestes dues formacions, a les quals va acusar inclús de poder estar darrere de l'atac amb excrements que va tenir lloc a la porta del seu edifici.

L'alcaldable del PSC també deixa al marge Vox, amb la qual cosa les opcions se circumscriuen al PP, la CUP i Junts. "Mirarem quina opció encaixa més amb el que han expressat els calafellencs a les urnes", ha afegit Ferré. El batlle s'ha mostrat molt content d'uns resultats que, a parer seu premien "la feina ben feta", però ha lamentat el descens de participació.

També ha afirmat que l'entrada de l'extrema dreta al consistori és "una mala notícia", tot i que creu que Vox tindrà "un paper residual, perquè cap partit voldrà pactar amb ells". Ferré ha recordat que el cap de llista de la formació ultra "ni tan sols està empadronat al municipi".