Reus es torna a tenyir de vermell: El PSC guanya les eleccions i Vox entra a l'Ajuntament

Els socialistes obtenen vuit regidors i queden per davant d'ERC i de Junts, amb cinc cadascun

Les eleccions municipals han canviat notablement el repartiment de forces a l'Ajuntament de Reus
Les eleccions municipals han canviat notablement el repartiment de forces a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 12:16h
El PSC ha guanyat les eleccions municipals a Reus i obté vuit regidors i Vox ha entrat amb tres regidors al plenari de l'Ajuntament. Són dos dels primers titulars que es poden extreure dels resultats electorals a la capital del Baix Camp. Sandra Guaita s'estableix com la guanyadora de la jornada i aconsegueix un avantatge notable respecte a la resta de forces.

Els socialistes han incrementat en dos els sis regidors que han tingut aquest mandat i han recollit un 23% dels vots, erigint-se en primera força. ERC ha perdut un dels sis regidors que tenia fins ara i es queda amb cinc i amb un 15% dels vots, un punt per sobre de Junts, que també tindrà cinc regidors després de perdre'n dos. Vox serà quarta força i entra al plenari amb tres representants i un 10% dels vots, per davant d'Ara Reus, que ha mantingut els mateixos dos regidors que té des que es va presentar per primera vegada l'any 2011 amb un 8% dels vots.

Completen el plenari reusenc el PP i la CUP, amb dos regidors cada formació i un 7% i un 5% dels vots respectivament. Mentre que per als populars és un triomf, ja que aquest mandat no tenien representació, per als cupaires suposa perdre un tres tres regidors que tenen. Al consistori reusenc hi ha 27 regidors i, per tant, la majoria absoluta se situa en 14 representants. El pacte de govern actual no l'obtindria, perquè es quedaria amb 12 membres. El PSC, per la seva banda, necessitarà dos socis més per aconseguir-la.