Rubén Viñuales ja té perfilat el seu govern municipal

El candidat socialista serà investit alcalde el pròxim 17 de juny

Imatge dels nou regidors del PSC que formaran part del nou govern municipal de Tarragona.
Imatge dels nou regidors del PSC que formaran part del nou govern municipal de Tarragona. | PSC Tarragona
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:30h
Rubén Viñuales, que serà alcalde de Tarragona a partir del pròxim 17 de juny, ja té perfilat el nou govern municipal una setmana després de les eleccions municipals. En aquest sentit, el passat divendres els nou regidors electes del PSC es van reunir al Palau Municipal per confirmar les àrees que cadascun d'ells liderarà en el mandat que arrencarà en poc més de deu dies.

En aquest sentit, Viñuales ja va confirmar que la seva idea és iniciar el nou mandat governant en solitari. El PSC no necessita els vots de cap altra força perquè el seu cap de llista sigui investit alcalde, en haver guanyat les eleccions i no haver-hi cap majoria absoluta alternativa al plenari. 

 Així, durant la trobada d'aquest divendres es van repartir les carteres del nou govern municipal i també es van prendre algunes decisions rellevants pel que fa a les empreses municipals, així com les mixtes, com Ematsa o Serfumt, que inclouran membres de governs socialistes anteriors, com l'exalcalde Ballesteros o Ivana Martínez.
 

El nou cartipàs

Rubén Viñuales, a banda de l'alcaldia, assumirà les competències de l'àrea de Presidència, que inclou entre altres, els projectes del Banc d'Espanya i la Tabacalera, Ciutats Patrimoni de la Humanitat, ciutats agermanades i relacions internacionals. Així mateix, com va anunciar durant la campanya electoral, serà l'encarregat de gestionar la conselleria de Seguretat, que inclou la Guàrdia Urbana.

Montse Adan, que serà la primera tinent d'alcaldia, liderarà l'àrea de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç. En aquesta gran àrea hi ha les competències de turisme, desenvolupament econòmic, comerç, mercats, Setmana Santa, Europe Direct o polígons industrials.

El segon tinent d'alcalde serà Berni Álvarez, que serà l'encarregat d'Esports, Educació i Turisme Esportiu, on també s'inclou la competència sobre voluntariat. L'àrea de Cultura i Festes serà per Sandra Ramos, tercera tinent d'alcaldia, que també gestionarà benestar animal, Arxiu Històric i serà la portaveu del govern municipal.

L'àrea de Territori i Patrimoni serà per Nacho García, quart tinent d'alcaldia. Entre les competències que tindrà hi ha urbanisme, llicències, l'Oficina de Projectes, Patrimoni Històric, Tarraco Viva, museus, habitatge o Domini Públic.

Isabel Mascaró, cinquena tinent d'alcaldia, portarà l'àrea d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia, que inclou fins a 17 competències delegades. Entre elles, serveis econòmics, serveis pressupostaris, atenció ciutadana, fons Next Generation o gestió de personal.

Guillermo García serà el sisè tinent d'alcaldia, gestionant l'àrea de Medi Ambient i Conservació d'Espai Públic, que també inclou les competències d'infància, joventut, parcs i jardins i brigada.

Pel que fa a Sonia Orts, setena tinent d'alcaldia, liderarà l'àrea de Relacions Ciutadanes, Protecció Civil i Neteja. Entre les seves competències també hi haurà participació ciutadana i mobilitat.

Finalment, la vuitena tinent d'alcaldia serà Cecilia Mangini, que serà la responsable de l'àrea de Serveis a la Ciutadania, que inclou fins a 14 competències. Entre elles, hi ha llars de jubilats, serveis socials, centres cívics, feminismes o nova ciutadania.
 

Les empreses municipals i mixtes

Pel que fa a les empreses municipals i mixtes, Rubén Viñuales presidirà Ematsa, amb l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros com a vicepresident. L'exregidora Ivana Martínez serà la presidenta de Serfumt, mentre que Montse Adan presidirà Mercats i l'EMDET. Pel que fa a l'EMT, Sonia Orts serà la nova presidenta.

Mitjans de Comunicació serà presidida per Sandra Ramos, mentre que SMHAUSA serà liderada per Nacho García. Pel que fa als organismes municipals, l'IMSST tindrà Cecilia Mangini com a presidenta, Montse Adan liderarà el Patronat Municipal de Turisme, mentre que Berni Álvarez serà el president del Patronat Municipal d'Esports i de l'IMET.

Sobre les empreses municipals i mixtes, el 'Diari de Tarragona' ha informat que Rubén Viñuales ha decidit iniciar el seu cordó sanitari contra Vox, deixant fora la formació d'ultradreta dels consells d'adminsitració d'Emats i Serfumt, i minimitzant la seva presència en les empreses municipals.