La tarragonina Lorena Roldán serà la senadora per designació autonòmica del PPC

La diputada del PP al Parlament ja va ser senadora i portaveu de Cs a la cambra alta espanyola entre 2018 i 2020

La tarragonina Lorena Roldán serà senadora del PPC per designació autonòmica.
La tarragonina Lorena Roldán serà senadora del PPC per designació autonòmica. | Marta Sierra/ACN
22 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:55h

El Partit Popular de Catalunya ha proposat la diputada tarragonina Lorena Roldán com a senadora per designació autonòmica aquesta legislatura. Així ho ha comunicat el partit aquest dilluns 22 de juliol, després que la Junta de Portaveus del Parlament acordés com es repartiran els senadors que la cambra escull al Senat: el PSC i Junts en tindran tres cadascun, mentre que ERC i PP en tindran un.

El president de la formació, Alejandro Fernández, ha subratllat que és "una gran parlamentària" i que té "tota una trajectòria política consagrada a la defensa dels drets i llibertats de tots els catalans". En aquest sentit, Fernández ha afegit que la diputada tarragonina "serà la veu dels constitucionalistes catalans" a la cambra alta espanyola.

Lorena Roldán ja va ser senadora entre el 2018 i el 2020

Roldán, nascuda l'any 1981 a Tarragona i criada al barri de Torreforta, es llicenciada en Dret per la URV i advocada. Després de treballar a la Diputació de Tarragona, va iniciar la seva trajectòria política l'any 2015 a l'Ajuntament de Tarragona com a regidora de Ciutadans. El mateix 2015 va fer el salt al Parlament, també amb el partit taronja, sent diputada, entre el 2015 i el 2020, i també senadora, entre els anys 2018 i 2020.

A finals del 2020 va deixar Cs i va fer el pas al PP, presentant-se per la demarcació de Barcelona en les eleccions del 14 de febrer de 2021 i sent escollida diputada. En els comicis del passat 12 de maig, va repetir en la candidatura popular, però aquest cop com a número 2 per Tarragona, sent també elegida.

Arxivat a