Bona resposta de Cornudella de Montsant al VOC, la mostra audiovisual en català d’Òmium

L’acte va tenir lloc aquest dissabte 8 de febrer al Teatre La Renaixença i va comptar amb una setantena d’espectadors
L'acte ha comptat amb la participació d'una setantena de persones | Cedida

 

Cornudella de Montsant va oferir una bona resposta al fet d’haver estat seleccionada per primer cop com un dels trenta municipis catalans on s’exhibien aquest mes de febrer les 14 obres seleccionades de la mostra audiovisual en català VOC (Versió Original en Català). La proposta de festival cinematogràfic que cada any organitza Òmnium Cultural ha celebrat la seva quarta edició amb Cornudella com la població catalana amb menys població on ha tingut lloc el festival.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L’acte va tenir lloc aquest dissabte 8 de febrer al Teatre La Renaixença i va comptar amb una setantena d’espectadors. Els participants van seguir un festival de curtmetratges en català amb obres que han rebut guardons i han estat seleccionades als grans festivals, com és el cas de ‘Ferides’, dirigida per Joan Paüls i interpretada per Mireia Vilapuig, que ha rebut 35 nominacions i 14 premis. 

 

El certamen, dividit en dues sessions de set curts cadascuna d’elles, permetia al públic poder votar un cop acabades les mateixes. Entre les obres presentades destaquen la d’un tarragoní amb casa a Albarca, Albert Blay, que presentava ‘Bruma’, i que va ser present al passi fet a Cornudella. La presentació dels curts va anar a càrrec de Carles Simarro, membre d’Òmnium Cultural a Cornudella del Montsant.

 

El comitè de selecció del VOC havia seleccionat 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals que formen part de la Mostra VOC2020 i que competeixen pels diferents premis del certamen: premi del jurat al millor curtmetratge documental, amb 4.000 euros; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 euros, premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000 euros, i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 euros.

 

La mostra VOC pot seguir-se durant el mes de febrer a d’altres poblacions del Camp de Tarragona com ara Falset, Tarragona i Cambrils i acabarà el pròxim 29 de febrer.

 

"🚜 Unió de Pagesos reinvidica la unitat dels productors davant les grans empreses" "🚜🍇 Arrenca a Falset el XIII Congrés Nacional d'Unió de Pagesos"