Ruta de l'espoli del Siurana

El cas de la conca del Siurana: Les passejades per fer visibles les agressions mediambientals al territori

La plataforma Xarxa Sud organitza la campanya amb l'objectiu de visualitzar les agressions mediambientals al territori

La plataforma Xarxa Sud continua aquest cap de setmana la campanya 'Passegem per les agressions' a les comarques del sud de Catalunya. Aquest 14 de març ha estat la segona de les passejades i ha tocat el riu Siurana, el més important del Priorat, però un riu que pràcticament no ho és, ja que el 90% de la seva aigua es transvasa fora de la conca. 

A les 10 del matí, la plataforma Xarxa Suda ha convocat a tots els participants a la Venta del Pubill, a la carretera C-242, cruïlla amb la T-702, a prop de Cornudella de Montsant, on han col·laborat Plataforma pel Riu Siurana i Unió de Pagesos

Aquestes passejades tenen per objectiu visualitzar les agressions mediambientals que pateix el territori i les volen explicar sobre el terreny, en aquest cas, al llarg del riu Siurana, «on es produeix l'espoli de l'aigua de la conca del Siurana per ser transferida a la conca del Riudecanyes», denuncien les entitats.

El riu Siurana ha estat la segona parada d'aquestes passejades per les agressions, que s'anirà aturant en cada lloc on es considera que hi ha un greuge  a denunciar, per fer un retrat representatiu i complet del territori. «No pretenem desanimar la gent amb l'espectacle de terres i paisatges malmesos, sinó conscienciar de la gravetat de la situació i insistir en el fet que no podem permetre ni una sola degradació mediambiental més», argumenten des de les entitats participants. La primera parada d’aquesta passejada va ser a la Selva del Camp el diumenge dia 21 de febrer.

Ruta de l'espoli del Siurana
La plataforma Xarxa Sud organitza les 'passejades per les agressions' | Àngel Ullate