La Plataforma pel Siurana organitza un acte per donar a conèixer la situació del riu

L'activitat, adreçada especialment a infants, vol denunciar «la situació d'injustícia que viu la conca degut al transvasament del seu 90% de l'aigua»

La Plataforma pel Riu Siurana no s'atura en la denúncia de la greu situació de manca d'aigua que viu la seva conca, i aquest proper dimarts 27 d'agost, a les onze del matí,ha organitzat una jornada de reivindicació per informar-ne. L'activitat consistirà a donar a conèixer els peixos autòctons del riu, la seva diversitat i la problemàtica que viu tant el riu com els conreus i tots els pobles del Priorat afectats. La seva ubicació serà a la sortida del poble de Poboleda, a la Palanca, en una zona propera al Molí dels Frares.

Un acte especialment adreçat als nens i nenes

L'acte tindrà un caràcter lúdic i informatiu, «i sobretot, reivindicatiu» i estarà adreçat al públic en general, però segons asseguren l'Ajuntament de Poboleda i la Plataforma, organitzadors, especialment dedicat als nens i nenes. Es tracta, doncs, una vegada més, d'un altre acte de perseverança i mobilització popular en la denúncia de «la situació d'injustícia que viu la conca, afectada des de fa anys pel transvasament del 90% de l'aigua que recull el Pantà de Siurana cap a la riera de Riudecanyes». L'últim va ser la pintada d'un mural a la carretera que enllaça Gratallops i Falset, el passat dissabte 10 d'agost, on es podia llegir el lema 'Volem lo riu Siurana viu!'.

Mural reivindicatiu a la carretera Gratallops-Falset
La Plataforma pel Riu Siurana va denunciar la injustícia del transvasament a Riudecanyes amb un gran mural el 10 d'agost. | Plataforma pel Riu Siurana

 

Des de l'entitat de defensa del Siurana, alerten que la manca d'aigua al riu, que es manté sec durant tot l'any, és un perill per a la flora i la fauna. I d'altra banda, recorden que es tracta d'una zona que forma part de la Xarxa Natura 2000 i és Zona d'Especial Protecció de les Aus i Lloc d'Importància Comunitària, i que per tant, ha de tenir la seva preservació garantida i obligada per la llei.


Comentaris