Xavier Gràcia (ERC-AM), nou president del Consell Comarcal del Priorat

Les formacions d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han arribat a un acord i governaran junts la institució
Xavier Gràcia (ERC-AM) és el nou president del Consell Comarcal del Priorat | Cedida
 

 

Aquest dilluns, 15 de juliol, Xavier Gràcia —de Gratallops i en representació d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal— ha estat investit com a nou president del Consell Comarcal del Priorat. La investidura ha estat possible gràcies a un acord entre ERC-AM i Junts per Catalunya que governaran conjuntament aquesta institució. Gràcia ha estat investit amb 17 vots a favor —10 d'ERC i 7 de JxCat— i dues abstencions dels consellers de Candidatura de Progrés i CUP-Alternativa Municipalista. 

 

Durant el seu discurs de presa de possessió, Gràcia ha volgut destacar els punts que configuren l'acord signat entre ERC-AM i JxCat: el suport al teixit productiu de la comarca, la lluita contra el transvasament d'aigua del riu Siurana, l'impuls de l'actual model de desenvolupament comarcal, la lluita contra la davallada demogràfica i l'abandonament rural, la lluita en el repte perquè el paisatge del Priorat sigui reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco i la voluntat de treballar per a l'exercici del Dret a decidir i per a la constitució d'un Estat català, lliure i sobirà. 

 

La CUP-Alternativa Municipalista i la Candidatura de Progrés han ofert el seu suport a les polítiques coincidents 

D'altra banda, el portaveu de la CUP-Alternativa Municipalista, Marc Vinyes, i la representant de la Candidatura de Progrés, Maria Jesús Sánchez, han demanat que hi hagi una major transparència a la institució, han insistit al govern comarcal perquè impulsi polítiques que aturin el despoblament, diversifiquin el teixit econòmic, afavoreixin l'accés i l'habitatge i donin protecció als més desafavorits. A més, també han ofert el seu suport per tirar endavant polítiques en les quals hi hagi coincidència, tot i això, no han renunciat al paper que els pertoca com a oposició. 

 

Finalment, el portaveu de JxCat, Joan Carles Garcia, s'ha mostrat orgullós del pacte i ha destacat que l'acord significa un progrés per la comarca, també ha volgut posar èmfasi en els principals punts del pacte, com són la necessitat de combatre l'envelliment, l'abandonament del món rural i el desemparament de les persones amb dificultats mitjançant la prestació de serveis de qualitat.