Xavier Gr脿cia (ERC-AM), nou president del Consell Comarcal del Priorat

Les formacions d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han arribat a un acord i governaran junts la instituci贸
Xavier Gr脿cia (ERC-AM) 茅s el nou president del Consell Comarcal del Priorat | Cedida
 

 

Aquest dilluns, 15 de juliol, Xavier Gr脿cia 鈥攄e Gratallops i en representaci贸 d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal鈥 ha estat investit com a nou president del Consell Comarcal del Priorat. La investidura ha estat possible gr脿cies a un acord entre ERC-AM i Junts per Catalunya que governaran conjuntament aquesta instituci贸. Gr脿cia ha estat investit amb 17 vots a favor 鈥10 d'ERC i 7 de JxCat鈥 i dues abstencions dels consellers de Candidatura de Progr茅s i CUP-Alternativa Municipalista. 

 

Durant el seu discurs de presa de possessi贸, Gr脿cia ha volgut destacar els punts que configuren l'acord signat entre ERC-AM i JxCat: el suport al teixit productiu de la comarca, la lluita contra el transvasament d'aigua del riu Siurana, l'impuls de l'actual model de desenvolupament comarcal, la lluita contra la davallada demogr脿fica i l'abandonament rural, la lluita en el repte perqu猫 el paisatge del Priorat sigui reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco i la voluntat de treballar per a l'exercici del Dret a decidir i per a la constituci贸 d'un Estat catal脿, lliure i sobir脿. 

 

La CUP-Alternativa Municipalista i la Candidatura de Progr茅s han ofert el seu suport a les pol铆tiques coincidents 

D'altra banda, el portaveu de la CUP-Alternativa Municipalista, Marc Vinyes, i la representant de la Candidatura de Progr茅s, Maria Jes煤s S谩nchez, han demanat que hi hagi una major transpar猫ncia a la instituci贸, han insistit al govern comarcal perqu猫 impulsi pol铆tiques que aturin el despoblament, diversifiquin el teixit econ貌mic, afavoreixin l'acc茅s i l'habitatge i donin protecci贸 als m茅s desafavorits. A m茅s, tamb茅 han ofert el seu suport per tirar endavant pol铆tiques en les quals hi hagi coincid猫ncia, tot i aix貌, no han renunciat al paper que els pertoca com a oposici贸. 

 

Finalment, el portaveu de JxCat, Joan Carles Garcia, s'ha mostrat orgull贸s del pacte i ha destacat que l'acord significa un progr茅s per la comarca, tamb茅 ha volgut posar 猫mfasi en els principals punts del pacte, com s贸n la necessitat de combatre l'envelliment, l'abandonament del m贸n rural i el desemparament de les persones amb dificultats mitjan莽ant la prestaci贸 de serveis de qualitat. 

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris