141 robatoris amb força a l'interior de vehicles a Reus en tres mesos

Aquesta xifra ha disminuït, aproximadament, un 40% respecte als mateixos mesos de l'any 2017
Imatge d'arxiu d'un cotxe amb la porta forçada i la finestra destrossada a causa d'un robatori | TarragonaDigital.com
 

Durant els tres primers mesos de l'any 2019, gener, febrer i març, hi ha hagut un total de 141 robatoris amb força a l'interior dels vehicles a la ciutat de Reus, concretament, 69 al gener, 31 al febrer i 41 al març. De fet, el passat 2 de maig, el cantautor reusenc, Fito Luri, va denunciar que li havien destrossat la finestra davantera del seu cotxe, afortunadament, no li van prendre cap objecte. El músic va denunciar aquest incident a través del seu compte de Twitter mencionant a l'Ajuntament de Reus per fer-li arribar la queixa i, irònicament, deia «No m'han pres res, bé, el temps». 

 

Les xifres han disminuït respecte a l'any 2017

Les dades registrades pels Mossos d'Esquadra demostres que aquesta mena d'actes han disminuït des de l'any 2017. Més concretament, el gener del 2017 hi va haver un total de 97 robatoris, xifra que va minvar fins a un 35 el gener del 2018. Pel que fa al gener d'aquest any, s'han produït 69 robatoris amb força a l'interior de vehicles. D'aquesta manera, aquests actes delictius han disminuït un 28,8% el mes de gener del 2017 respecte al gener de 2019

 

Pel que fa al mes de febrer les dades també registren una baixada de robatoris. El febrer del 2017 n'hi va haver 97 també; el febrer del 2018, se'n van produir 37; i al febrer d'aquest any, n'hi ha hagut 31, un 68% menys respecte el febrer de fa dos anys. 

 

Finalment, el mes de març d'aquests últims anys hi ha hagut 54 robatoris el 2017, 42 el 2018 i 41 el 2019. Xifra que també disminueix un 24%. Així doncs, els robatoris amb força a l'interior de vehicles han disminuït un 40% en els mesos de gener, febrer i març del 2019 respecte als mateixos mesos de l'any 2017. 

 

Imatge de l'interior del cotxe de Fito Luri ple de vidres | @fitoluri
 

Evitar robatoris a l'interior dels vehicles

Tot i aquest descens, els Mossos d'Esquadra informen que tenen en marxa un dispositiu per prevenir aquest tipus de delictes i, els mateixos agents avisen que hi ha maneres d'intentar evitar els robatoris dins dels vehicles. Primer de tot adverteixen que no s'han de deixar objectes dins dels vehicles, ja que no són cap caixa forta i això pot incitar als lladres a forçar-ne la porta o a trencar el vidre per accedir a l'objecte.

 

D'altra banda, també avisen que els aparells electrònics com la ràdio o els altaveus s'han d'amagar o, fins i tot, emportar-se'ls del vehicle. Instal·lar una alarma al vehicle i aparcar-lo en zones il·luminades també pot evitar que se sostreguin objectes de dins del vehicle. 

 

Els Mossos també recorden a la població que sempre poden trucar al telèfon d'emergència 112 si es veu algun individu sospitós prop d'un vehicle o si ens trobem un vehicle forçat. Els agents demanen col·laboració ciutadana per intentar evitar aquesta mena de delictes i informen que la venda d'objectes robats és un delicte i si se'n té coneixement, s'ha de denunciar.