GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Més de 400 candidats volen ocupar 20 places de la Guàrdia Urbana de Reus

Per aspirar a aquestes 20 places, els candidats hauran de complir uns requisits i superar una sèrie de proves
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Reus | TarragonaDigital
 

Provisionalment, un total de 453 aspirants han estat seleccionats per cobrir les 20 places de la Guàrdia Urbana de Reus que, l'Ajuntament de Reus ha impulsat en un procés d'oposició lliure. D'altra banda, altres 82 candidats que també s'havien presentat a les proves no les han superat, també de forma inicial, ja que el termini per fer esmenes de deficiències o per aportar documentació que eviti que es quedin fora encara està obert. Les places que s'han obert són per la taxa de reposició de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2018, i per la taxa addicional de reposició de la policia local derivada del decret 1449/2019, que va aprovar el Govern estatal i que han propiciat jubilacions anticipades. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Requisits que s'han de complir per poder aspirar a les places

Els requisits que s'havien de seguir per poder entrar a formar part de la convocatòria de la Guàrdia Urbana de Reus són els següents: en primer lloc, era imprescindible tenir la nacionalitat espanyola i haver obtingut el graduat escolar, no patir cap malaltia o impediment físic que pugui impossibilitar el desenvolupament de les funcions que requereix el càrrec. D'altra banda, també s'han de tenir més de 20 anys, els homes han de tenir una alçada mínima d'1,70 metres i les dones una d'1,65 metres. Tampoc s'han de tenir cap antecedent penal o haver estat condemnat per un delicte. 

 

Més proves de selecció que determinin els finalistes

Una vegada es publiqui la llista definitiva de les persones admeses i excloses, els candidats que hagin superat aquesta fase hauran de passar una primera prova. En aquest cas serà una prova cultural obligatòria amb 100 preguntes tipus test que hauran de respondre en 60 minuts. A més, també hauran de superar una prova de llengua catalana, test d'aptituds i proves físiques que inclouen pràctiques de velocitat, de salt vertical, de flexions, de llançament de pilota medicinal, abdominals i 'course navette'. A part d'aquests exercicis físics, també hauran de superar un examen de personalitat i competències i una prova pràctica que consisteix fer una redacció sobre algun tema d'actualitat. Finalment, hauran de superar la revisió mèdica final. 

 

Un cop ja s'hagin realitzat totes les proves i es triï qui són els aspirants finals, els finalistes hauran d'assistir i superar el Curs bàsic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Més tard, durant un període de 12 mesos, estaran realitzant unes pràctiques al cos de la Guàrdia Urbana de Reus que seran remunerades.