La modalitat de tarifa resident dels pàrquings de Reus arriba als 150 abonaments

La tarifa permet estacionar als aparcaments municipals els dies feiners en horari no laborable
Imatge del pàrquing del Carrilet a Reus. | reus.cat

 

Estrenada al febrer d'aquest any, la nova tarifa va substituir i ampliar les prestacions de l'abonament nocturn que va estar vigent fins al desembre del 2017. Des de llavors, la targeta resident que té un cost de 33 euros mensuals, i 363 si es paga anualment, ha passat dels 44 als 150 abonats a finals del mes de juliol de 2018.

La tarifa resident va dirigida als reusencs i reusenques que necessiten aparcar els seus vehicles en horari residencial; és a dir, al migdia, la nit i els festius. D'aquesta manera, els ganxets que en són beneficiaris poden aparcar a qualsevol dels vuit pàrquings de pagament de la xarxa municipal en els següents horaris: De dilluns a dissabte, entre la una i les quatre, i des de les set de la tarda a les nou del matí de l'endemà; mentre que diumenges i festius les 24 hores del dia. A més a més, tots els abonats disposen de 20 hores addicionals d'aparcament en horari no residencial i se'ls garanteix que fora de l'horari establert, mai hauran de pagar més de quatre euros per dia, tarifa vigent als aparcaments municipals.

Els vuit aparcaments subterranis de la xarxa municipal gestionen un total de 3.200 places, i l'any passat, amb una mitjana de 4.000 vehicles, va superar el milió i mig d'usuaris.

La CUP de Reus denuncia un afany recaptatori

Ja des de la implantació de la nova tarifa resident, al mes de febrer, els cupaires exigeixen una targeta amb un cost rebaixat que permeti aparcar les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. La CUP va ser la impulsora d'aquesta targeta, ja que van ser ells qui van proposar posar-la en funcionament en el debat de pressupostos de l'any 2016, quan el govern actual es va comprometre a tirar-la endavant.

Segons els independentistes, els aparcaments municipals estan subocupats i el preu i les limitacions horaris actuals tenen un afany recaptatori i no responen a les necessitats de la ciutadania. De la mateixa manera, i ja des del 2012, exigeixen que la targeta resident inclogui els usuaris de la zona blava.

Xavi Milian, Marta Llorens i Mariona Quadrada. | Carla Bergadà

 

"Els partits de Reus recullen la crida de la Plataforma de La Sedera" "El Festival Infinit serà lliure d'actituds sexistes i discriminatòries"