Imatge exterior del polilleuger de l'escola Cèlia Artiga

Acaben les obres del polilleuger del Cèlia Artiga de Reus

La instal·lació, associada a l'escola, es preveu també per a l'ús de la ciutadania en general

La ciutat de Reus ja té a punt un nou equipament esportiu. Es tracta del pavelló polilleuger de l'escola Cèlia Artiga. Les obres ja han acabat i estarà preparat per posar-se en marxa amb el pròxim curs escolar. Com amb els altres dos equipaments similars de la ciutat, el seu ús es preveu obert a la ciutadania fora de l'horari escolar.

Aquest dimecres s'ha dut a terme una visita a les noves instal·lacions esportives. Es tracta del primer polilleuger dels dos que s'estaven construint actualment. Juntament amb el futur pavelló del Molinet i el complex de la piscina municipal coberta, són els principals actius per a la pràctica esportiva previstos per l'Ajuntament a curt i mitjà termini.

Durant la visita d'obres, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha recordat que «estem parlant d'una llarga reivindicació de l'escola i del barri i obrirà al setembre si tot va bé i no passa res que no puguem controlar». L'espai, de 2.245 metres quadrats, es va començar a construir l'abril del 2019 i ha comptat amb un pressupost d'1.210.321,99 euros.

La pista, de 44 metres per 22, permetrà un ventall de pràctiques esportives més ampli que fins ara. Al polilleuger Ciutat de Reus, al barri Gaudí, i al que hi ha adjacent a l'escola Alberich i Casas, la pista és de material sintètic. En el cas del Cèlia Artiga s'ha optat pel parquet.

Instal·lacions per a l'ús escolar i ciutadà

«Avancem respecte als anteriors pavellons perquè incorporem l'hoquei», ha sentenciat Pellicer. «Els polilleugers són una aposta clara per cobrir la ciutat d'instal·lacions esportives de proximitat i facilitar la pràctica esportiva», ha subratllat durant la visita. Ha insistit, també, que «tenen com a objectiu respondre a les necessitats escolars, però també a les necessitats ciutadanes».

En aquest sentit, Jordi Bros, gerent de Reus Esport i Lleure, ha detallat que, com als altres dos pavellons de la mateixa tipologia, es preveu el seu ús escolar durant l'horari lectiu i extraescolar just a continuació. Des de llavors i fins a les onze de la nit es reserva per als clubs i entitats de la ciutat que ho demanin.

«Omplir aquestes hores de dilluns a divendres més els dissabtes i diumenges per a competicions suposa gairebé 40 hores d'activitat a les quals se sumarien les lectives», ha exposat. De fet ja hi ha hagut peticions per fer servir el nou polilleuger. «Aquesta pista ja funcionava per a algunes entitats, com el Taller Baix Camp», ha recordat, i també n'ha demanat el seu ús el club de nova creació Olímpic Reus.

A més, la pista de parquet «permet la pràctica d'esports de rodes, com l'hoquei patins, el patinatge o el roller derby, que sabeu que a la ciutat tenim un  club que està utilitzant la pista de Maspujols i també és un candidat a venir a aquesta instal·lació». Tot plegat es treballarà a meitats de setembre, quan es publicarà la convocatòria per poder demanar l'ús de la pista.

Imatge de la pista del polilleuger de l'escola Cèlia Artiga
La pista permet un ventall més ampli d'esports que els actuals polilleugers de la ciutat | TarragonaDigital

Una llarga reivindicació veïnal i escolar

Bros també ha volgut destacar que «des del punt de vista urbanístic també suposa una millora per a l'entorn perquè s'ha ampliat la vorera i hi ha un accés directe des del parc Tirant lo Blanc a la instal·lació». Precisament el barri Sol i Vista té intenció de fer-se seva la instal·lació.

La presidenta veïnal, Ana Belén Castaño, explica que «estàvem esperant-ho, ja tenim projectes pensats i només ens falta sol·licitar l'espai». «A través de Serveis Socials estem treballant algun altre servei per als joves d'entre 16 i 18 anys; i la gent gran també volen venir a fer-ne ús».

En el mateix sentit s'ho prenen des de l'escola a la qual s'associa el polilleuger, la Cèlia Artiga. La seva directora, Elvira Moyano, recorda que «ja fa temps que reivindicàvem tenir alguna mena d'instal·lació esportiva i ja ha arribat, estem molt contents perquè així els nens i nenes de l'escola poden utilitzar un recinte esportiu amb cara i ulls».

El pròxim projecte en l'àmbit esportiu previst és el polilleuger de l'escola Joan Rebull, que actualment s'està construint. Les obres van començar uns mesos més tard que les del Cèlia Artiga, però el calendari previst també contemplava que es posés en marxa el pròxim curs escolar.

Segons ha exposat Pellicer, «portarà un retard sobre el previst de tres o quatre mesos pel coronavirus». La inversió en aquell cas és d'1.464.489,20 euros. Quedarà un espai de 2.565 metres quadrats i una pista de les mateixes dimensions que les de la resta de polilleugers, de 22 per 44 metres. 

Pel que fa als projectes de major envergadura, a la cartera del govern reusenc hi ha el Pavelló del Molinet, que s'ha d'assemblar més al Pavelló Olímpic que als polilleugers escolars, i la futura piscina municipal coberta, que acabarà suposant un gran complex esportiu adjacent al Pavelló Olímpic. Tot i això, ha apuntat Pellicer, «en el futur es plantejaran nous espais per a la pràctica d'esport a causa de l'alta demanda d'aquestes instal·lacions».