El 'carsharing' corporatiu de Toyota es posarà a prova amb una prova pilot a l'Ajuntament de Reus

L'acord s'ha signat aquest dimecres, 21 de març, i la prova es posarà en funcionament el pròxim dilluns
Firma de l'acord entre l'Ajuntament de Reus i Toyota | Marta Torrens

 

Aquest dimecres, 21 de març, s'ha signat un acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Reus i l'empresa automobilística Toyota per tal de realitzar la primera prova pilot del projecte «Yuko» de 'carsharing' corporatiu impulsada per Toyota. A la firma hi han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el president i CEO de Toyota Espanya, Miquel Carsi, i el president del Grup Pons, Joaquim Pons. 

«Yuko», una nova manera de moure's per la ciutat

La prova començarà a estar en vigor a partir del pròxim dilluns, 25 de març, i tindrà una durada de sis mesos. Toyota posa a disposició de l'Ajuntament de Reus dos cotxes híbrids, un Yaris i un C-HR. Un cotxe es prestarà als treballadors de l'àmbit dels Serveis Socials i l'altre serà utilitzat pels Serveis de les Tecnologies de la Informació i de les Telecomunicacions pels seus desplaçaments laborals. L'objectiu de la prova és fer un simulacre i veure com funcionaria aquesta iniciativa i per tal de millorar-ne els aspectes que faci falta. Després d'aquesta prova pilot es farà un balanç per tal d'avaluar l'efectivitat del projecte i definir quins són els seus punts febles i què no acaba de funcionar, d'aquesta manera es vol millorar el seu funcionament de cara al futur per quan s'implanti a altres ciutats. 

Presentació dels dos vehicles que formaran part del projecte «Yuko»   | Marta Torrens
 

Reus, una ciutat que aposta pel vehicle elèctric i per una mobilitat sostenible

Amb aquesta iniciativa, Reus fa un pas més per apostar per solucions innovadores per a una mobilitat més sostenible. En aquest context, l'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, ha elaborat un pla de mobilitat elèctrica de la ciutat que consisteix en la instal·lació de punts de càrrega elèctrica per tal que la ciutadania trobi punts de càrrega amb més comoditat i promocionar així el vehicle elèctric i híbrid.

En aquest sentit, Pellicer afirma que «aquesta firma de col·laboració va amb la clara direcció d'avançar en l''smart', en les tecnologies i en la innovació». D'altra banda, el regidor de Medi Ambient i Ocupació de Reus, Daniel Rubio ha remarcat que «Reus és una ciutat ambiciosa i capdavantera en aquest àmbit», d'aquesta manera, l'Ajuntament de Reus mostra la seva aposta pels vehicles elèctrics i híbrids per tal de contribuir en una mobilitat més sostenible i ecològica. 

El president i CEO de Toyota Espanya, Miquel Carsi, ha afirmat que, durant el procés de selecció de la ciutat per realitzar la prova pilot, es van plantejar altres opcions però, finalment, es van decantar per la ciutat de Reus «per la seva confluència de proactivitat i de vocació de serveis en l'àmbit de la mobilitat». Reus és una de les quatre ciutats europees que ha estat seleccionada per realitzar aquesta prova pilot impulsada per Toyota. A Venècia, Copenhaguen i Dublín, Toyota també ha implantat el projecte «Yuko» però amb altres característiques i altres durades. 

"Els veïns del barri del Carme, indignats, reclamen modificar el pla d'obres" "AGENDA: Vehicles antics desfilaran de Reus a Falset aquest cap de setmana"