Corpus porta els Gegants de Reus i la coca amb cireres a les portes de Sant Joan

Avui comença Corpus i és el dia que els infants es desplacen fins al Mercadal per veure als gegants ballar per primer cop aquest any mentre mengen coca amb cireres
Els nens i nenes menjaran coca amb cireres a la plaça del Mercadal | Laia Solanellas
 

Els actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2019 no s’aturen i cada cop queda menys perquè arribi el dia de Sant Pere. Avui arrenca la festivitat de Corpus i, per tant, és dia d’anar a la plaça del Mercadal a menjar coca amb cireres i a veure els gegants i a la Mulassa com ballen. A més, els actes de la Festa major se sumen als actes de Corpus i de Sant Joan, que aquest any coincideixen les tres festivitats en el calendari. Podeu consultar el programa sencer d'activitats en aquest enllaç

 

Els gegants i la Mulassa sortiran per primera vegada a l'any

Avui, dijous 20 de juny, els membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia despertaran la ciutat de Reus tocant les campanades del campanar que sonaran a les 9.30 hores. Aquestes campanades anunciaran el Toc de Festa. Justament en aquesta mateixa hora, els gegants i la Mulassa sortiran des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat, però primer oferiran unes ballades a la plaça del Mercadal a tots els nens i nenes que siguin a la plaça del Mercadal. Com cada any, molts infants reusencs de diversos centres educatius es desplaçaran fins a la plaça del Mercadal per menjar la tradicional coca amb cireres mentre veuen als gegants i a la Mulassa ballar per la plaça. Aquesta serà la primera vegada que els nens i nenes —i la resta d'habitants de Reus— vegin als gegants i a la Mulassa ballar per primera vegada a l'any. 

 

Els nens i nenes veuran als gegants i a la Mulassa ballar per primer cop a l'any | Laia Solanellas

 

 

Lectura pels més petits i un clàssic: l'Ou com Balla

Cap a la tarda, a les 17.30 hores, es realitzaran dues activitats de lectura pels més petits de la casa. D'una banda, a la biblioteca Pere Anguera es farà la lectura de contes sobre la Festa Major amb 'La cotorra m'ha dit...' I de l'altra, a la biblioteca infantil del Centre de Lectura hi haurà el club de lectura juvenil, que anirà a càrrec de Marta Vidal i està destinat a nens i nenes d'entre 11 i 14 anys. Finalment, a les 19.00 hores, la Mulassa i els gegants arribaran a la plaça del Mercadal i ens oferiran les seves ballades, acompanyats per la música de les gralles i del timbal. Si és Corpus i ballen els gegants i la Mulassa no hi pot faltar la coca amb cireres, és per això que, durant aquest acte, hi haurà una degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

 

D'altra banda, des de les 10.30 hores fins a les 13.00 hores i de les 17.00 hores a les 20.30 hores, hi haurà l'Ou com Balla a l'atri de Sant Sebastià de la plaça del Castell, un ou que balla a causa de l'impacte d'un brollador d'aigua. 

L'Ou com Balla és una tradició de Corpus  | Laia Solanellas