Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dijous 27 de juny

Els actes comencen a les 10.00 hores amb diversos tallers sobre la Festa Major i el tradicional Tomet de Sant Ganxet tancarà la jornada d'avui
La cercavila del Seguici Petit serà un dels actes principals de la jornada d'avui | Laia Solanellas
 

 

Dels actes d'avui destaquen la cercavila del Seguici Petit que recorrerà els carrers de la ciutat a mitja tarda, el sopar popular del tradicional bou i arròs i, per fer baixar el sopar, el Tomet de Sant Ganxet. A més a més, amb motiu del Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, es penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí i es llegirà un manifest a la Casa Rull. Podeu consultar el programa d'aquest sencer en aquest enllaç

 

Els actes d'avui, dijous 27 de juny, de la Festa major de Sant Pere de Reus

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva prèvia a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

De 10.00 a 14.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, espai d’interpretació visual de la Festa Major, destinat a les famílies, amb projeccions d’audiovisuals que se centren en els elements festius, els balls i la música. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

De 10.30 a 13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.

D’11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb La Típica, La Banda de la Festa Major de Vilafranca, un projecte que actualitza les músiques de la festa major vilafranquina, cançons amb les músiques pròpies dels balls del seguici de Vilafranca interpretades a ritme de cúmbia, jota, funk, tumbao o música disco, entre altres, arranjades per diferents músics de prestigi. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

13.30 h, al CASAL CÍVIC REUS – LA RAMBLA (riera d’Aragó 11), Paella de Bou i Arròs. Preu: 5,70 €. Cal reservar taula trucant prèviament al 977 302 490. Organitza: Casal Cívic Reus La Rambla.

 

Imatges d'arxiu del tradicional bou i arròs de Sant Pere de reus | Gerard Martí
 

 

De 17.00 a 20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.

17.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets, fins a les 22.30 h.

17.15 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, representació dels parlaments del Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.30 h, a la BIBLIOTECA INFANTIL DEL CENTRE DE LECTURA, Explica’m un conte, conte i taller per a nens i nenes d’entre 6 i 9 anys, a càrrec de Marta Vidal.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Ràngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet.

Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

 

Imatge de la Festa Major petita de Reus del 2018  | Laia Solanellas
 

 

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

18.30 h, al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals. A continuació, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura del manifest i representació de The Shameless Hour, a càrrec de la Companyia Theatron. Organitza: H2O Col·lectiu, LGTB del Camp de Tarragona.

19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

19.00 h, a la SALA DE PROJECCIONS DEL CENTRE DE LECTURA, club de lectura de novel·la negra: S de silenci, de Sue Grafton.

19.30 h, a la PLAÇA DE SANT MIQUEL, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

Imatge del Ball de Dames i Vells de la Festa Major de Sant Pere de Reus | Laia Solanellas

 

20.15 h, al CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Espai amb capacitat limitada.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez.

21.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major.

22.30 h, ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans hits de la música de sempre i d’ara. Una banda de músics i l’Orfeó junts per fer festa i no parar de ballar. Organitza: el Bou de Reus, amb la col·laboració d’Arròs Montsià, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures i Forn Cabré.

21.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

23.00 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar. El Tomet de Sant Ganxet. Organitza: Tronats de Reus.

Imatge d'arxiu del Tomet de Sant Ganxet | Gerard Martí